Varkenshouderij

Achtergrond 1728 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijzen dalen niet

Duitse slachterijen voeren hun dreigement om hun varkensprijzen met 5 cent per kilo te verlagen vrijdag niet uit. Het aanbod van vleesvarkens is in Duitsland niet zo groot, dat slachterijen zich een forse prijsval kunnen veroorloven. Zij zijn gedwongen om hun notering onveranderd te houden op €1,68 per kilo geslacht gewicht.

Enkele dagen geleden spraken Duitse slachterijen nog over een prijsverlaging, omdat varkensvlees in hun ogen te weinig opbracht ten opzichte van de inkoopprijzen van vleesvarkens. Door het niet al te ruime aanbod van vleesvarkens, zakt de opbrengst van varkensvlees naar verwachting ook niet verder weg.

Laatste reacties

 • kenner

  Toch eens tijd dat de kasten baten analyse van de varkensbedrijven eens gepubliceerd worden op boerderij = dan zou iedereen hard schrikken v/d verliezen de laatste jaren

 • bertes

  nou KENNER. gezien de uitnodigen die ik elke week krijg, van grote nieuwe stallen, die opendag houden. lijkt mij dat het goed boeren is.
  op de beurs werd nog gezegd dat 2012 een goed jaar was voor de gesloten bedrijven.
  en het is moeilijker bij de bank, om het rond te krijgen. dat kan alleen als je echt winst maakt. dus deze stallen maken goed winst.

 • kenner

  met de meelfabrieken die de boer als gerant laten werken , en een loon uitbetalen adel , maar dat zie je natuurlijk niet aan de buitenkant van de mooie stallen , het enige wat je moet doen is afschrijving en voerkost eens van je opbrengstprijs varkens rekenen , en de uitkomst is ------------------------

Of registreer je om te kunnen reageren.