Varkenshouderij

Achtergrond 539 x bekeken

Hilckmann verhoogt varkensprijs met 1 cent

Het varkensvleesbedrijf Hilckmann verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 1 cent naar 1,68 per kilo. Daarmee is het bedrijf de enige Nederlandse slachterij die de verhoging van de beursprijs voor geslachte varkens van afgelopen vrijdag volgt.

Alleen Compaxo kan daar nog bij aansluiten, maar die maakt zijn prijs donderdag pas bekend.

De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs voor deze week onveranderd op 37 euro per stuk. Daarmee wijkt zij af van de beursprijs voor biggen van handelaren. Die steeg afgelopen vrijdag met 50 cent naar 33 euro per stuk. De vaste koppeling tussen vermeerderaars en varkenshouders loopt gewoon door, maar de verkoop van vrije koppels loopt moeizaam.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.