Varkenshouderij

Achtergrond 826 x bekeken

NVV stopt 4 euro toeslag in biggenprijs

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stopt met terugwerkende kracht tot begin dit jaar 4 euro van de toeslag in zijn biggenprijs, die daarmee op €47,50 komt.

Dat is opmerkelijk, omdat de NVV altijd stelt dat zijn biggenprijs een netto-notering zonder toeslagen is. Het is de eerste keer sinds de introductie van de NVV-biggenprijs in 2005 dat er een omwisseling plaatsvindt. "Dit is een gevolg van de monitoring van de biggenprijs achteraf. Daaruit blijkt dat de correcties/toeslagen op NVV-biggenprijs zijn opgelopen. De NVV is een referentieprijs en nooit bedoeld als handelsprijs. De referentie is belangrijk voor onze leden, zowel vermeerderaars als mesters. Het klopt dus dat we altijd hebben aangegeven dat de NVV prijs een netto-notering is. Dat blijft ook zo. We zullen dan ook tot het uiterste gaan om deze actie eenmalig te laten zijn", zegt voorzitter Theo Duteweerd van de NVV-noteringscommissie. Bij de DPP komt de omwisseling van toeslagen vaker voor.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.