Varkenshouderij

Achtergrond 2004 x bekeken 2 reacties

Varkensprijzen gelijk ondanks druk op markt

Alle Nederlandse slachterijen houden hun varkensprijzen deze week gelijk. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot, maar varkensvlees brengt desondanks iets minder op.

Dat is geen goed teken. Normaal gesproken moet varkensvlees iets meer opleveren bij een klein aanbod. De afzet van varkensvlees komt steeds meer onder druk. In Duitsland, het belangrijkste exportland voor Nederland, daalde de consumptie vorig jaar met 1,2 kilo naar 38,5 kilo per hoofd van de bevolking. Met 82,3 miljoen Duitse consumenten betekent dat toch een omzetverlies van bijna 100.000 ton varkensvlees.

In de laatste drie maanden van het jaar is de consumptie van varkensvlees meestal laag. Dat leidt veelal tot lagere varkensprijzen dan in het derde kwartaal. Alleen vorig jaar was een uitzondering. Toen stegen de varkensprijzen in de laatste drie maanden ten opzichte van het derde kwartaal. Voor varkenshouders is zo'n stijging dit jaar ook nodig. Hun voerkosten blijven maar stijgen.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • John*

    er blijft geen vlees in de vriezer liggen en er wordt niet doorverwerkt naar andere producten er was gewoon minder varkensvlees om op te eten en dit jaar nog minder....

  • pff

    dus......zal de prijs de komende weken terug aantrekken !

Of registreer je om te kunnen reageren.