Varkenshouderij

Achtergrond 670 x bekeken

Russen willen overtreders hard aanpakken

Moskou - De autoriteiten in de regio Krasnodar zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar de recente uitbraken van Afrikaanse varkenspest in die regio.

Het onderzoek spitst zich vooral toe op de naleving van de veterinaire regelgeving. Veehouders die aantoonbaar de regels hebben gesaboteerd en ziektegevallen niet of veel te laat hebben gemeld hangen zware straffen boven het hoofd. Ook ambtenaren en officials die schuldig worden bevonden aan nalatigheid zullen niet alleen worden ontslagen, maar lopen bovendien de kans op een gevangenisstraf van drie jaar.

In de regio Krasnodar zijn dit jaar al 22 gevallen van Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Tussen 26 juli en 20 augustus alleen al ging het om negentien uitbraken. Uit eerste onderzoeken naar de verschillende gevallen zijn al verscheidene nalatigheden en overtredingen van de veterinaire regels vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.