Varkenshouderij

Achtergrond 1170 x bekeken 1 reactie

Weinig handel in varkensrechten

De handel in varkensrechten is in de afgelopen week onverminderd rustig verlopen. Er wordt zo nu en dan een partijtje rechten verhandeld.

Varkenshouders zijn afwachtend met het aantrekken van nieuwe rechten. De stijgende voerprijzen, onvoldoende liquiditeit en de onduidelijke plannen van de overheid zijn hier de oorzaak van. Een lichtpuntje voor de varkenshouders zijn de stijgende varkensprijzen.

De vraag naar rechten zal waarschijnlijk net als vorig jaar in het laatste kwartaal opleven. Koop in Oost noteert 59 euro en lease 11 euro.

Prognose: de prijzen zijn stabiel.

Eén reactie

  • vleesvarkenshouder

    Het is maar de vraag of de rechten in het 4e kwartaal gaan opleven. Of juist nog verder dalen! Door de hoge prijzen zijn veel stallen dit jaar leeg komen te liggen. Dit betekent dat er minder benutting is van rechten als vorig jaar.
    Daarnaast lijkt het er sterk op dat we vanaf 2015 een nieuwe wet hebben, welke op verwerking inzet.
    Als de varkensrechten er blijven, dan er immers hoe dan ook iets moeten komen om de melkvee uitbreiding binnen de perken te houden. Bij veel melkveehouders is de ruimte er al om in 2015 de uitbreiding door te voeren. En om rechten in te voeren op de rundvee stapel... zit de overheid daarop te wachten? Hopelijk niet., dus dan wordt het toch mestverwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.