Varkenshouderij

Achtergrond 1830 x bekeken 3 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht fors omhoog

Door het extreem mooie weer vliegen de barbecuepakketten de winkels uit. Zodoende loopt de afzet van de vettere onderdelen van het varkenskarkas, zoals varkensnekken, -schouders en -buiken, erg goed.

Door die onverwachte meevaller verhogen Duitse slachterijen hun varkensprijzen vrijdag met 5 cent naar €1,83 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Dat is het hoogste prijsniveau sinds 2001.

Desondanks krijgen Duitse vleesvarkens- en zeugenhouders hun hoge voerkosten nog niet vergoed volgens de Duitse organisatie van varkenshouders ISN. Het Duitse aanbod van vleesvarkens neemt weer toe en is niet zo klein meer als in voorgaande weken. Dat is een goed teken voor de ontwikkeling van de varkensprijzen in de komende weken.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  'Het Duitse aanbod van vleesvarkens neemt weer toe en is niet zo klein meer als in voorgaande weken. Dat is een goed teken voor de ontwikkeling van de varkensprijzen in de komende weken'.

  @Derk, Lijkt me niet te rijmen die uitspraak.

  Het aanbod blijft overigens krap omdat we geen zomerdip hebben gehad en iedereen doorgeleverd heeft, er geen opslag zit en de gewichten normaal tot lager zijn. Dat lijkt mij de reden om de prijzen verder te verhogen en niet de BBQ specifiek als middel om te verhogen.

 • John*

  als je weet dat er komende week een stijging aan zit te komen is het toch wel interessant om een week te wachten met leveren. Hebben ze echt een tekort aan varkens dan verlagen ze de prijzen zodat ze weer volle bak kunnen slachten.

 • varkenshouder1

  Bij een echt tekort is dat spelletje niet meer van toepassing.

Of registreer je om te kunnen reageren.