Varkenshouderij

Achtergrond 808 x bekeken

DPP-biggenprijs 3 euro hoger op 33 euro

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 3 euro naar 33 euro per stuk. Dat is 11 euro per stuk meer dan een jaar geleden.

Zeugenhouders hebben de prijsstijging hard nodig. Zij leden de afgelopen jaren flink verlies op de productie van biggen.

Zolang de varkensprijzen blijven stijgen, zoals deze week nog het geval is, is een verhoging van de biggenprijs geen enkel probleem. Vleesvarkenshouders betalen immers inclusief toeslagen nog minder dan de landelijke richtprijs van €56,25 per stuk. Als de varkensprijs niet meer omhoog gaat, zal het met de prijsstijging van biggen afgelopen zijn.

Binnen de vaste afspraken tussen varkens- en zeugenhouders loopt de afzet van biggen nog goed. Losse koppels biggen gaan al wat moeizamer van de hand. Voor export leveren gewone koppels 46 tot 47 euro per stuk op. Voor goede koppels Piëtrains betalen buitenlandse vleesvarkenshouders net iets onder 50 euro per stuk. Voor kleine koppels is weinig interesse.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.