Varkenshouderij

Achtergrond 1187 x bekeken 4 reacties

Vion verlaagt varkensprijs meer dan Tönnies

Vion verlaagt zijn varkensprijzen in Nederland en Duitsland voor deze week met 5 cent naar €1,58 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Daarmee neemt het prijsverschil met zijn belangrijkste Duitse concurrenten met 2 cent per kilo toe.

Vleesbedrijf Tönnies, de belangrijkste tegenstrever van Vion in Duitsland, verlaagde zijn varkensnotering afgelopen vrijdag met 3 cent naar €1,60 per kilo.

De afzet van varkensvlees loopt moeizaam, nu de vakanties volop zijn begonnen. Consumenten eten vaak hun dieprvries leeg, voordat zij vertrekken naar hun vakantie-adres en kopen dan minder vers vlees in supermarkten. In Zuid-Europa zijn de temperaturen bovendien erg hoog. Dat bevordert de consumptie van vlees ook niet.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  kijk dat de de boeren die aan vion leveren door het wanbelijd van die club moeten boeten is nog tot daar aan toe, het jammere van het gestuntel van vion is dat de hele europese varkenshouderij zo telkens in een neerwaardse spiraal komt. vion is namelijk koploper in elk jaar minder varkens slachten, koploper in de prijs verlagen. waar ze goed in zijn weet ik zo een twee drie niet, maar wie dat wel weet mag het zegen

 • hans veghel

  in de vakantietijd wil vion liever geen varkens

 • beertje

  In welke tijd wil vion dan wel graag varkens?

 • John*

  misschien ze in duitsland geen vakantiegeld?

Of registreer je om te kunnen reageren.