Varkenshouderij

Achtergrond 363 x bekeken

Varkensnotering deze week plus één, prognose volgende week positief

Door Sake Moesker

 

Van Rooi, Hiclkmann en Compaxo doen allemaal een cent bij hun notering. Het beeld van de varkensmarkt verbetert iets. Er wordt minder geslacht vanwege de vakanties. Zo heeft Vion een van zijn slachterijen buiten bedrijf en ook Gosschalk slacht niet. Ook de vleesafzet gaat wat beter. Nekken noteren wat hoger onder invloed van het barbecueweer.

Ook uit Duitsland komen positieve signalen. Er wordt gespeculeerd op een verhoging van de noteringen met vijf tot zeven cent. Het lijkt een zeer optimistische schatting. Zeker is wel dat de Teleporc-veilingprijs 6 cent hoger uitpakt. Die prijs wordt vrij algemeen gezien als een eerste indicatie van wat er vrijdags met de varkensnotering gaat gebeuren.

Prognose: stijging in 't verschiet

Of registreer je om te kunnen reageren.