Varkenshouderij

Achtergrond 900 x bekeken

Vion verhoogt varkensprijs met 5 cent per kilo

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 5 cent naar € 1,68 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het varkensvleesbedrijf zijn Duitse concurrenten. Die maakten eenzelfde prijsstijging afgelopen vrijdagmiddag al bekend.

Het aanbod van vleesvarkens is niet ruim voor een volle slachtweek. Slachterijen trekken daardoor hard aan de dieren. Eind vorige week leverde varkensvlees nog niet meer geld op, maar die situatie is begin deze week veranderd door de krappe aanvoer. Het mooie weer en de goede weersvoorspellingen voor Pinksteren stimuleren de afzet van varkensvlees ook. Daardoor leveren varkenshammen, -ribben en -nekken deze week 5 tot 7 cent per kilo meer op dan vorige week. De opbrengst van varkensbuiken stijgt met 4 cent per kilo. Varkensmiddels noteren 3 cent en varkensschouders 2 cent per kilo hoger.

De stijging van de varkensprijzen kan een stimulans zijn voor de export van Nederlandse biggen.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.