Varkenshouderij

Achtergrond 1397 x bekeken

Varkensslachterijen verhogen varkensprijs niet

Ondanks goede hoop van varkenshouders verhogen andere slachterijen dan Vion (Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat) hun varkensprijzen deze week ook niet. De gelijkblijvende notering van Vion was afgelopen dinsdag al een teleurstelling voor de varkenshouders.

Het aanbod van vleesvarkens is deze week krap, zelfs voor vier slachtdagen. Bovendien leverde varkensvlees afgelopen vrijdag voor Pinksteren meer geld op als gevolg van het mooie weer. Varkenshouders rekenden daarom op een prijsstijging. Dat gaat niet door. Slachterijen willen hun marges op het slachten en de verkoop van varkensvlees wat opkrikken. Zij zeggen dat die te krap zijn. Varkenshouders moeten in ieder geval geld toeleggen op hun dieren door relatief hoge kosten.

Prognose: prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.