Varkenshouderij

Achtergrond 1254 x bekeken

Biggenprijs 2 tot 3 euro onderuit

Door de daling van de varkensprijzen met 5 tot 7 cent per kilo dalen de biggenprijzen voor deze week met 2 tot 3 euro per stuk.

Daarmee komt de notering van de DPP uit op 43 euro per stuk. Dat is 9 euro per stuk meer dan een jaar geleden.

Vleesvarkenshouders hikken al lange tijd aan tegen de in hun ogen te dure biggen ten opzichte van de opbrengst van slachtrijpe dieren. Zij kregen de kans niet om de biggenprijs te drukken, omdat de varkensprijzen niet of nauwelijks zakten. Door de forse daling van de opbrengst van slachtdieren bieden vleesvarkenshouders deze week veel minder voor biggen.

De export van biggen is een drama. Buitenlandse vleesvarkenshouders willen de Nederlandse prijzen voor biggen niet betalen. Als handelaren exportkoppels kunnen verkopen, brengen deze dieren veel minder op dan vorige week.

Prijzen van 60 euro voor goede koppels Piëtrains kunnen vermeerderaars voorlopig wel vergeten. Gewone koppels Tempo's brengen veel minder dan 55 euro op.

Prognose: prijzen dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.