Varkenshouderij

Achtergrond 862 x bekeken 1 reactie

Biggenprijs met heel veel moeite gelijk

Alle biggenprijzen noteren deze week met moeite onveranderd.

De DPP en Vion houden hun noteringen op respectievelijk 46 en 49 euro per stuk. De DPP-prijs ligt daarmee € 11,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.
De inkoopprijs van biggen is te hoog voor de meeste vleesvarkenshouders. Zij willen met de opbrengst van hun slachtrijpe dieren na aftrek van de inkoopkosten van biggen en het voer zo’n 25 euro per vleesvarken overhouden voor de overige kosten. Voor de meesten blijft op dit moment slechts 10 euro per vleesvarken over voor het betalen van de huisvesting, energie, mestafzet, dierenarts en de overige kosten.
Om de relatief hoge biggenprijzen te kunnen betalen zou de varkensprijs naar minimaal € 1,85 per kilo moeten stijgen. De Vion-varkensprijs blijft deze week steken op € 1,68 per kilo geslacht gewicht. Het is zeer onzeker of dat haalbaar is.
Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • John*

    binnen nu en 7 weken zal die 10 cent op de vleesvarkens erbij moeten komen, 17 weken geleden stond de dpp op 36 euro, deze biggen zijn nu geslacht. In de 7 weken erna is de biggen is biggenprijs gestegen naar de dpp notering van 46 nu. Vanaf nu elke week 1 of 2 centen erbij, anders worden de varkens met verlies meegegeven!. Keertjes nee verkopen doet wonderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.