Varkenshouderij

Achtergrond 492 x bekeken

Biggennoteringen blijven op niveau

De biggennoteringen blijven deze week gelijk.

Alleen de NVV verhoogde afgelopen vrijdag de notering. Dit gebeurde vooral omdat de vakbond de toeslagen op de NVV-prijs zag oplopen. De vakbond streeft ernaar om een notering af te geven waarop zo weinig mogelijk toeslag wordt betaald.
De biggenhandel loopt kalmpjes door. De export naar Oost- Europese bestemmingen loopt vrij goed. Dit heeft ook te maken met subsidies die in enkele landen worden gegeven. Dat zorgt voor minder weerstand tegen het relatief hoge prijsniveau van dit moment. Ook de export van grote koppels goede Piétrain-biggen naar Duitsland loopt goed door.
De vraag is waar de kleine koppels biggen en de kwalitatief minder goede biggen blijven. Er zijn handelaren die sterk het vermoeden hebben dat de Nederlandse varkenssector de beste biggen afzet in het buitenland en zelf genoegen neemt met de minder goede dieren.
Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.