Varkenshouderij

Achtergrond 770 x bekeken

Stabiele vraag houdt varkensprijs gelijk

De vleesvarkenmarkt staat licht onder druk. Desondanks veranderen de grote spelers de prijzen voor deze week niet.

De noteringen in Duitsland zijn onveranderd. Vion laat voor week 11 opnieuw de prijs op € 1,61 per kilo staan. Van Rooi Meat verlaagde afgelopen week de basisprijs wel met 2 cent. De producentenreferentieprijs van de NVV voor deze week is vastgesteld op € 1,54 per kilo, dat is onveranderd.
Het is onzeker hoe de markt zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Het aanbod is weer wat groter afgelopen weken. De vraag naar vlees is stabiel.
Traditioneel is de vraag naar vlees rond de Pasen iets hoger, waardoor de prijs met een paar cent stijgt.
Vorig jaar liep de prijs in de vier weken voor Pasen met 4 cent op naar € 1,56 en steeg verder naar € 1,59 tijdens de Paasdagen. Maar of er dit jaar nog rek zit in de huidige varkensprijzen en of er meer vlees wordt gegeten rond Pasen, is nog onduidelijk.
Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.