Varkenshouderij

Achtergrond 497 x bekeken

Biggennoteringen blijven gelijk

De biggennoteringen blijven deze week gelijk. De handel loopt gewoon door, maar er valt verder weinig te beleven.

Hier en daar valt te beluisteren dat de prijzen iets onder druk komen. Vraag en aanbod van biggen lijken voorlopig redelijk met elkaar in evenwicht.
Voor de verdere ontwikkeling van de biggenprijs de komende weken is de varkensprijs van belang. Blijft de prijs hangen op het huidige niveau, dan zal de biggenprijs niet meer stijgen. Het huidige prijsniveau is al aan de hoge kant. Vleesvarkenshouders moeten aan het eind van de rit een prijs beuren van € 1,75 tot € 1,80 per kilo, willen ze uit de kosten komen.
De productieprognose van de EU laat nauwelijks een daling zien. Tot nu toe was de verwachting dat de Europese productie duidelijk lager zou zijn. Het blijft dan ook spannend hoe de prijsontwikkeling zal zijn de komende weken.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.