Varkenshouderij

Achtergrond 1242 x bekeken

Grote koppels biggen gevraagd

De afzet van grote koppels Piétrain-biggen met alle entingen erop loopt goed. Binnenlandse vleesvarkenshouders willen deze dieren graag hebben, omdat zij over vier maanden hogere varkensprijzen verwachten.

Door de daling van de opbrengst met 5 cent per kilo voor deze week, betalen zij niet meer voor biggen. Grote koppels van 600 tot 700 stuks en meer leveren net iets meer dan 50 euro per stuk op. Voor kleinere koppels (150 tot 200 stuks) ligt de prijs tussen 48 en 49 euro per stuk. Hele kleine koppels van enkele tientallen stuks gaan daarentegen voor de slacht weg voor 44 euro per stuk. De DPP-notering blijft voor deze week 34 euro per stuk. Dat is 3 euro minder dan een jaar geleden.

Buitenlandse vleesvarkenshouders kopen niet of nauwelijks Nederlandse biggen. Zij wachten liever een paar weken met het opleggen van de dieren. Volgende week en de week erna zal de export grotendeels stilvallen met de feestdagen midden in de week. Slachterijen liggen dan ook stil.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.