Varkenshouderij

Achtergrond 1394 x bekeken

Stijging biggenprijs weer voorbij

De stijging van de biggenprijs is alweer voorbij. In de afgelopen twee weken brachten biggen €1,50 per stuk meer op. De DPP-biggenprijs blijft deze week gelijk op 34 euro per stuk. Dat is nog maar 2 euro per stuk meer dan een jaar geleden.

Door de daling van de varkensprijzen met 4 tot 7 cent per kilo, is de stemming onder vleesvarkenshouders om meer voor biggen te betalen nihil. Zelfs de verwachte stijging van de varkensprijs over vier maanden kan daar geen verandering in brengen. Varkenshouders moeten eerst meer vet op de botten krijgen, willen zij een hogere prijs voor biggen betalen. Daarvoor moet de varkensprijs de komende maanden nog flink stijgen. Voor volgende week zit dat er nog niet in. Duitse slachterijen dreigen met een prijsverlaging.

De export van grote koppels Nederlandse biggen (600 tot 700 stuks) loopt nog redelijk door tegen prijzen van 50 euro per stuk franco exportplaats. Kleine koppels gaan moeizamer weg en leveren rond 40 euro per stuk op.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.