Varkenshouderij

Achtergrond 1425 x bekeken

Geen beweging in varkensprijzen

In de varkensprijzen is geen beweging te krijgen. De middelgrote en kleine slachterijen volgen Vion braaf met zijn gelijkblijvende varkensprijs.

Begin deze week was het aanbod van vleesvarkens krap, maar naarmate de week vorderde nam hettoe.

Bij sommige slachterijen nemen de slachtgewichten bovendien toe. Dat betekent dat varkenshouders de dieren langer hebben vastgehouden in afwachting van een stijging van de varkensprijs. Die stijging is nog niet aan de orde, maar zal dit nog nog een keer komen als het aanbod van vleesvarkens niet al te groot blijft.

Varkensvlees levert enkele centen per kilo meer op. De opbrengst van hammen stijgt, ondanks de economische crisis. De Duitse Teleporc-veiling noteerde gisteren 1 cent hoger op €1,89 per kilo. Duitse varkensslachterijen willen hun prijzen komende vrijdag liever niet verhogen, waardoor ze hun marges kunnen verbeteren. Zij zeggen hun verliezen van eerder dit jaar niet meer te kunnen inhalen in de komende zes weken.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.