Varkenshouderij

Achtergrond 1891 x bekeken 1 reactie

Teleporc-veiling 7 cent lager

De notering op de Teleporc-veiling is 7 cent lager uitgekomen dan vorige week. De notering staat nu op €1,90. De veiling werd door computerproblemen een dag later gehouden dan normaal.

Er is sprake van een inhaalcorrectie van 3 cent. Vorige week bleef Teleporc gelijk, terwijl de slachterijen 3 cent verlaagden. Blijft over een verlaging van 4 cent.

De Teleporc-notering wordt gezien als indicatie van wat de Duitse noteringen vrijdag gaan doen. In kringen van de handel en slachterijen wordt verwacht dat de Duitse noteringen zullen dalen met 3 tot 5 cent. De slachterijen zouden het liefst zien dat er in één keer vrij fors wordt verlaagd, waarna de prijs langer op dat niveau kan blijven staan.

Het krachtenspel in Duitsland is echter onvoorspelbaar. De producentenverenigingen kijken anders tegen de markt aan dan de slachterijen. Zij stellen dat de slachterijen een onjuist marktbeeld voorspiegelen en willen de prijs in de benen houden. Vrijdag wordt duidelijk wat het resultaat is.

Eén reactie

  • edwinvanhoutum

    gewoon volop doorleveren. hoe eerder we weer in een opwaartse lijn zitten. ze zijn er gewoon niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.