Varkenshouderij

Achtergrond 1184 x bekeken

Goede vraag naar vleesvarkens

Ondanks een iets toenemend aanbod blijft de vraag naar vleesvarkens van slachterijen goed.

De aanvoer groeit deze week weliswaar iets ten opzichte van voorgaande weken, maar blijft nog klein ten opzichte van dezelfde weken van 2011. Varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. Varkensnekken en -hazen leveren deze week 3 tot 5 cent per kilo minder op dan vorige week. Vion houdt zijn varkensprijs onveranderd op €1,93 per kilo.

De goede vraag naar vleesvarkens in Duitsland en Nederland is een gevolg van een goed lopende export van levende dieren naar Italië en Oost-Europa. De betalingscondities van slachterijen in deze landen zijn beter dan die in West-Europa. Een contante betaling of een betalingsgarantie is van groot belang, omdat niet alle slachterijen de geleverde varkens even snel uitbetalen. Hoe langer een handelaar moet wachten op zijn geld, hoe groter het risico is dat hij zijn geld misschien niet krijgt. De slotkoers op de Duitse termijnmarkt daalt tot en met januari 2013.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.