Varkenshouderij

Achtergrond 1589 x bekeken 3 reacties

Aanbod vleesvarkens neemt toe

De aanvoer van varkens neemt deze week toe bij de slachterijen.

In voorgaande weken was sprake van een tekort. Dat is deze week niet meer het geval. Vier maanden geleden liep de export van Nederlandse biggen slechter. De dieren waren toen nauwelijks te verkopen in het buitenland en werden toen veel goedkoper. Zodoende besloten gelegenheidsmesters om ze op te leggen in de hoop erop te verdienen.

De vraag naar varkensvlees is nog goed. Dat houdt de varkensprijzen overeind. De middelgrote en kleine slachterijen (Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat) volgen Vion met gelijkblijvende varkensprijzen.

De uitvoer van losse koppels biggen loopt slecht. Buitenlandse vleesvarkenshouders wachten liever nog even met het opleggen van biggen. In januari en begin februari loopt de afzet van varkensvlees meestal minder goed. Biggen die deze week zijn opgelegd, komen in die slechte periode op de markt als vleesvarken. De DPP-biggenprijs blijft €34,50 per stuk.

Prognose: prijzen gelijk.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    Er komen nog steeds weinig varkens en dat worden er nog minder de komende periode. Het biggenaanbod ging tijdens de vakantie aan het dalen en is nog steeds krap.

  • willywolfkamp1

    Cijfers: Week 25+26+27 waren de bijna beste weken ( op 2 na)voor de export van de biggen, dus daar kan het niet aan liggen. Zie PVE cijfers

  • detelg1

    Zeg Derk. Hoeveel geld krijg je van Vion om zulke verhalen op de website te zetten? Als die biggen eventjes iets minder naar Duitsland gaan en in Nederland worden afgemest, dan krijg je toch niet meer vlees of wel? Waar ze ook worden afgemest, ze komen gewoon met 17 weken aan de haak te hangen. Schrijf dan dat het aanbod in Nederland misschien iets toeneemt maar dat Duitsland een groot tekort ontstaat omdat de biggen hier zijn gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.