Varkenshouderij

Achtergrond 217 x bekeken 1 reactie

Vion volgt slachterijen in Duitsland braaf met prijs

Het verhaal over de varkensmarkt is uiterst saai. Er zijn geen prijsbewegingen naar beneden of naar boven waar te nemen.

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs voor de tiende week op rij op € 1,53 per kilo geslacht gewicht franco slachterij. Daarmee volgt het bedrijf zijn Duitse concurrenten trouw.

Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht met elkaar op de varkens(vlees)markt. De aanvoer van vleesvarkens is niet eens erg groot. De afzet van varkensvlees stijgt ook niet door het warme weer. Bovendien start het wildseizoen. Dat bevordert de consumptie van varkensvlees meestal niet.

De biggenprijzen zullen deze week ook niet veranderen.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • no-profile-image

    En de boer hij...

    Vreemde benadering van Agd. Beter kan men zich afvragen of er nog wel sprake is van concurrentie. Het verloop van de prijzen heeft alles weg van kartelvorming. Het is zeer bevreemdend dat de NMA en haar Duitse kollega nog steeds geen onderzoek ingesteld hebben. Net zoals bij de brandstofprijzen...
    Hoezo WTO/vrijhandel/open grenzen? Agd loopt te braaf mee met de fabeltjes die haar verteld worden... Het wordt tijd dat de boeren zich sterk maken en nieuwe coops oprichten zodat de macht van een klein aantal slachterijen en retailers verminderd wordt. Waar blijven de voormannen?

Of registreer je om te kunnen reageren.