Varkenshouderij

Achtergrond 218 x bekeken 17 reacties

Vion-varkensprijs voor achtste keer gelijk

De Vion-varkensprijs ligt al negen weken op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht. Dat betekent dat deze prijs in de afgelopen 2 maanden niet veranderd is. Het is nog nooit voorgekomen dat een Nederlandse varkensprijs zo stabiel was. Er zit totaal geen schot in de markt voor varkens(vlees). Vraag en aanbod zijn kennelijk zo goed op elkaar afgestemd dat er geen veranderingen nodig zijn. Het is wachten op een verandering van de varkensprijzen in Duitsland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Als je hier in Hongarije als het ware jouw vinger nat maakt en hem even in de lucht steekt dan vermoed je volgende :
  Dat er in Duitsland een pak minder varkens moeten zitten.
  Drijfreden voor die ingesteldheid : Duitsland is oa de grote koper in Hongarije van Tarwe en mais . Als ik de EU prijzen vergelijk met deze hier dan ook in context de euro-forint koers ,de Hongaarse granen goed in de markt liggen. Niettegenstaande dit ligt de ganse Hongaarse economie van graanhandel PLAT wat betekend de buitenlanders niet echt op de markt zijn als koper en buitenlands kapitaal toteerd alavst niet op de graanmarkt wat overvloedig merkbaar is . Reden ???
  Zou wel eens het sterk gedaald veevoervolume kunnen zijn ... .

 • no-profile-image

  werker

  en hier zitten we dan, te wachten tot duitsland stijgt. vion volgt braaf. vrijdag hoeft duitsland niet te stijgen, want vion zal toch weer gelijk blijven.
  vraag aan gelijk welke handelaar , chauffeur of kleinere slachterij. er is minder aanbod aan varkens. waarom moet vion stijgen, groot genoeg om tekort in ene week beetje te bufferen.

 • no-profile-image

  richard

  Ik denk dat er naar Duitsland gewoon een week geen varkens heen moeten goed georganiseerd.Om dat de vraag en aanbod in evenwicht is geeft dit meteen onrust op de duitse markt gevolg er komt vraag.

 • no-profile-image

  john

  duitsers hebben vlees op basis van 1,50 verkocht aan de supers. Voor heel 2011!! Alles wat duitsers meer moeten betalen dan 1,50 is direct verlies. Ze slachten liever minder varkens. De kleine plus is er doordat de export buiten de eu goed betaald wordt. Ben benieuwd wat er onderhandelt wordt voor 2012..

 • no-profile-image

  boerke

  inderdaad john, de duitsers en ook de nederlandse slachterije hebben het vlees verkocht op basis van 1.50 kg geslacht gewicht. de enige manier om de prijs omhoog te krijgen is minder slachtvarkens naar duitsland te exporteren. dus collegas, probeer hier iets meer varkens te laten slachten en minder naar duitsland, dan zijn die weer op zoek naar varkens en gaat heel mischien daar de prijs onhoog. dan volgt ons na aap landje vanzelf

 • no-profile-image

  john

  tja hoeveel minder varkens moeten er heen voordat de slachterijen de leveringsverplichtingen niet meer nakomen of voordat de slachtkosten zover stijgen dat ze er ook bij deze prijzen inschieten??? elk gezond bedrijf hoeft maar 80% van de capaciteit te benutten om uit de kosten te komen. En in de varkensprijsvergelijking staat de nederlandsevarkensprijs onderaan, meer leveren in nederland is zeker geen optie.

 • no-profile-image

  Bartje

  Ik verbaas mij er een beetje over dat we in Nederland geen alternatief zoeken. De handelaren zijn ook niet blij met deze prijzen, op termijn minder klanten. Wie organiseert normaal gesproken de export buiten de EU (lees Azie), Amerika is ook geen optie, daar zijn de prijzen net zo matig als hier en ongunstige wisselkoers.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Varkensprijzen zijn niet verkeerd. Het zijn de voerleveranciers die in weelde baden. Er blijft vlot een tientje per varken hangen. Niemand durft er vanwege voerschulden wat van te zeggen.

 • no-profile-image

  Jonas

  Jij denkt verkeerd varkenshouder Gelderland. De varkensprijs is juist heel verkeerd. Alles wordt duurder, en alles wordt doorberekend, en dat moet ook kunnen. Alleen een primaire producent kan dat niet. Daar moet verandering in komen.

 • no-profile-image

  varkenshouder oost

  met deze prijs verdienen de mester
  nog wel 30 euro per varken dit
  alleen door de slechte biggenprijzen.
  De fokkers hebben het veel slechter
  dan de mesters

 • no-profile-image

  varken

  verdienen??
  Van de laatste 4 slechte jaren hebben de vermeerderaars twee redelijke jaren gehad en de mester 0.
  Maar hoe komen we ooit tot eensgezinheid als iedereen hier elkaar maar afzeikt en alleen maar praat en praat en praat en praat............

 • no-profile-image

  richard

  patrick, hongarije, leg jouw verhaal nog eens uit!!!!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Natuurlijk is het leuk Jonas wanneer iedereen een goede marge kan maken. Helaas is de werkelijkheid anders, niet alleen in de landbouw. Vroeger zei mijn voerleverancier ook altijd dat hij mij het beste gunde, daar koop je echter niks voor. Nu ik al jaren het hele voerproces zelf ter hand heb genomen, ben ik van de rode cijfers voorgoed verlost. Geen weelde, maar wel meer levensgeluk.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Zolang de kostprijs niet betaald wordt in de EU zullen wij aan moeten sturen op verlaging van de slachtgewichten totdat de kostprijs uitbetaald wordt. Doen we dat niet dan is de sector ten dode opgeschreven in de EU. Ik heb nu meer het idee dat de belangenbehartiging dit niet oppikt. Zitten die nu al in de winterslaap. Overigens zal Zlto hier niet mee voorop lopen met hun zeer winstgevende neventak. Als de hogere kostprijs op korte termijn niet doorberekend kan worden heeft de sector een gigantisch probleem in Europa !!!!

 • no-profile-image

  down under

  Als een medicus (met een beroepsdeformatie) naar het grafiekje van de varkensprijzen zou kijken, zou hij zeggen; geen puls meer, een flatliner. Patiënt is dood ?0(

 • no-profile-image

  woltering

  varkenshaas, in de EU wordt in enkele landen wel de kostprijs betaald. Wij hebben minder kosten. Daar tegenover staat dat wij andere problemen hebben die ons geld kosten bv personeelsmotivatie.
  Down under, wil jij graag elke week grote prijsschommelingen?

 • no-profile-image

  varkenshouder oost

  het enige varken uit Venray is dat
  is constateer dat op dit moment door
  de lage biggenprijzen de vleesvarkenhouders nog een redelijke voerwinst hebben. Ik kan er niets aan doen dat de kostprijs in Nederland veel te hoog ligt door eigen toedoen. Schuren uit
  de jaren 70 voldoen ook wel met de
  nodige aanpassing is onze ervaring

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.