Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 8 reacties

Beursprijs slachtzeugen omhoog

De beursprijs voor slachtzeugen stijgt met 1 cent per kilo. Geslachte zeugen noteren daarmee € 1,13 en levende dieren € 0,89 per kilo. De prijsstijging is een gevolg van een krap aanbod en een goede vraag vanuit de vleesverwerkende industrie na de zomervakanties. De beursprijs voor vleesvarkens blijft gelijk (€ 1,47 levend en € 1,19 geslacht). Ook biggen noteren onveranderd met € 28,00 per stuk. De prijzen van de Nederlandse Vakbond varkenshouders veranderen ook niet (€ 1,52 per kilo voor vleesvarkens en € 33,00 voor biggen).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boereke

  Dacht dat er veel zeugen geslacht werden?

 • no-profile-image

  vergaderboer

  had je gisteren op de TV Daan v. Doorn gezien met zijn duurzaam produceren. wat een onzin.
  hij zegt nu, gewoon vlees kosten in de winkel € 5,00, biologisch € 10,00 en scharrelvlees €20,00 per kg. Dus de boeren ontvangen voor gewoon produceren € 1,50 : biologisch zou € 3,00 en scharrel zou voor de boer € 10,00 per kg op moeten brengen.
  boeren let op met duurzaam je krijgt geen cent per kg meer alleen kosten verhoging.

 • no-profile-image

  john

  nu weer volop zeugen aanhouden om in maart voldoende biggen af te leveren. Zeker met de terugkomers zijn er extra dekkingen nodig. in november is najaarsdip voorbij en komt er weer een stoot zeugen bij.

 • no-profile-image

  kenner

  John ,sorry dat ik t'zeg , maar geen enkele boer heeft boodschap aan je verhalen , jij verdient blijkbaar nog goed , heb je eens de landbouw boekhouding nagezien van de zeugenhouders ? ik dus wel , jaren in t 'rood zitten hun cijfers

 • no-profile-image

  Gerard

  John, de zogenaamde kenner uit Brussel praat voor zijn stad. Ik mag jouw gedrevenheid wel, heb veel meer op met optimisten dan klagers. Klagers kunnen niet snel genoeg de sector verlaten. Wordt het leven weer wat mooier van.

 • no-profile-image

  kenner

  geloof gerard drente bijna , ware het niet dat gerard eb john één en dezelfde persoon zijn

  voor de rest betere varkens-biggen prijzen gewenst

 • no-profile-image

  Bart Jan

  Werk je bij de boerderij, Kenner?

 • no-profile-image

  kenner

  ik werk een varkenskwekerij

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.