Varkenshouderij

Achtergrond 242 x bekeken 4 reacties

Beursprijs slachtzeug omhoog

De beursprijs voor geslachte zeugen stijgt met 1 cent naar € 1,14 per kilo. Alle overige beursprijzen blijven gelijk: vleesvarkens lgeslacht € 1,47 en levend € 1,19 per kilo, biggen € 28,00 per stuk en zeugen levend € 0,89 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fokker

  Afgelopen week werd uitgesproken, dat de "grote Duitse jongens" afgesproken zouden hebben, om deze prijs te handhaven tot eind van dit jaar ! Dit zou iets voor NMA kunnen zijn, maar wie gaat die kar kunnen trekken ?

 • no-profile-image

  grapjas

  daan v doorn

 • no-profile-image

  piet pelle

  De NMA komt in aktie wanneer de consumentenbelangen aan de produktiekant in het spel zijn. Dat is hier dus niet het geval, het tegendeel zelfs

 • no-profile-image

  kleine rebel prutsvermeerderaar

  Tja,het wordt ook zo ingewikkeld voor de boeren,onderhandelen is niet hun sterkste punt meer,dat laat je aan de multinationals over met juristen in dienst.De zeugen zijn aardig geprijst ,een a en b type zeug brengt hetzelfde op geslacht zag ik vorige week.Dat zeugenvlees zo veel gevraagd is en in verhouding t.a.v goed betaald geeft aan dat kwaliteit niet belangrijk meer is maar de winter komt eraan en bij de boerenkool hoort...?.Dat beloofd wat voor de toekomst en bewuste consument.Of doen ze nu iets voor de vermeerderaars terug?

Of registreer je om te kunnen reageren.