Varkenshouderij

Achtergrond 1806 x bekeken 11 reacties

Voldoende biggen te koop

Het aanbod van biggen is nog steeds voldoende groot om de lege plaatsen in vleesvarkensstallen op te vullen. Daarom betalen vleesvarkenshouders zeker niet meer voor biggen. Vooral voor kleinere en middelgrote vermeerderaars is dat een hard gelag. Zij lijden forse verliezen met de huidige opbrengst van biggen. Alleen enkele grote jongens hebben kennelijk minder grote financiële problemen en bouwen volop nieuwe stallen met plaats voor enkele duizenden zeugen. Deze bouw vormt een probleem bij het herstel van de biggenprijs, dat hard nodig is. In die nieuwe stallen zijn de technische resultaten veel beter dan in oude huisvestingssystemen. Het aantal zeugen daalt niet zo hard, omdat blijvers de rechten van de stoppers overnemen. Zodoende daalt het aanbod van biggen nog niet zo hard en blijft de DPP-biggenprijs deze week gelijk op 22 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Fokker

  in de boerderij praat men van 64000 zeugen minder en hier praat men van niet minder wie moet men nu nog geloven volgen mij weet niemand het meer en zwamt men er maar wat op los om toch wat te kunnen schrijven

 • no-profile-image

  hans

  hier in de regio ken ik louter alleen maar stoppers.mensen met plannen voor uitbreiding doen dit veelal om aan de regelgeving te voldoen en stellen dit zo lang mogelijk uit.

 • no-profile-image

  boertje

  laat de biggen maar liggen hier word al rond gebelt is is krapte aan het komen.

 • no-profile-image

  Fokker

  Klopt helemaal Fokker Overijsel

 • no-profile-image

  varkensboer

  een vraag aan Derk : Die grote jongens zijn die meestal gelinkt aan voerbedrijven ?

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Nee de grote jongens beuren meer voor hun biggen

 • no-profile-image

  john

  rekensommetje.. kwantum korting for farmers is bij 10 000 ton is 1 euro per honderd kg. bij 500 ton is dat 30 cent. is toch al even een verschil van 70 000 euro waar je als ondernemer niets voor hoeft te doen behalve veel dieren te hebben. 6000 zeugen of 14 000 vleesvarkens.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  De naam is ook niet meer actueel,For Farmers."For Megafarmers".Zouden ze die nieuwe fabriek al bouwen,geld hebben ze wel over de rug van de kleintjes afgelopen jaren zoals velen.Dit noemen ze nou bevoordelen van de groten al jaren.Lage rente's,goedkoper voer,meer begeleiding,hogere toeslag bepleiten.Bij de kleintjes zie je ze niet meer alleen voor goedkope rechten.Massa was en is nog kassa, maar waarom moet ze dan zo geholpen worden als ze dan beter zouden draaien? Afhankelijkheid eerst zoals Johnny H.zegt hulp bij schaalvergroten,en nu zegt hij dat de varkenshouders de pampers uit moeten doen en advies/etc. los van het voer.Hoezo hypocriet!Ze hebben gewoon dik verrijkt over de a.s. stoppers,misbruik maken van voorkennis.

 • no-profile-image

  mest

  Hallo, hier in het Zuiden hoor ik dat Family Farmers van For Farmers een betalingstermijn heeft gekregen van rond de 3 maanden. Klopt da? Nou dat is eerlijk voor die jongens die bij For Family Farmers voer kopen!

 • no-profile-image

  zeugen

  mest,varken
  ben er maar niet jaloers op die family , wat denk je over 3 maanden wat er bij hun nog afgerekent moet worden , gewoon zorgen dat je de rekeningen zo goed als kan blijft betalen , dan ben je eerder van die zorgen af dan die family
  want betalen moeten hun toch vroeg of laat ,, en als t hopelijk over 3 maanden weer wat beter gaat zit jij makkelijker op de bank dan hun

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Bij de grote schelden ze schuld vrij dit verloren geld kunnen de gewone boer opbrengen evenals de varkenshouderij duurder voer straks moet kopen om de koeientak in nl te laten groeien slimme zet van de lto voer voerfabrieken

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.