Varkenshouderij

Achtergrond 239 x bekeken 9 reacties

Geen verbetering biggenprijs

Er komt maar geen schot in de biggenmarkt. Het aanbod van de dieren blijft te groot ten opzichte van de vraag. De DPP-notering blijft daardoor onveranderd op 22 euro per stuk. Deze prijs ligt veel te laag voor vermeerderaars. Zelfs inclusief toeslagen ontvangen zij minder dan de kostprijs. Vleesvarkenshouders willen niet meer voor biggen betalen, zolang de varkensprijs niet stijgt. Deze week gebeurt dat in ieder geval niet. Alle Nederlandse slachterijen houden hun varkensprijzen onveranderd. Ook op de Duitse Teleporc-varkensveiling noteerden vleesvarkens niet hoger. De prijs bleef daar hangen op € 1,56 per kilo. Hopelijk volgen Duitse slachterijen dit voorbeeld komende vrijdag niet en verhogen zij hun varkensprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Gelukkig is de situatie in de varkenshouderij minder slecht dan gedacht !

 • no-profile-image

  liever

  ja, k kan de rekeningen nu na 16 weken betalen iplv 15

 • no-profile-image

  jefke

  minder slecht dan gedacht??? even aan veevoederleveranciers gaan vragen wat er open staat aan rekeningen!!of is de boer op gaan.... aan gezien er vele stoppen zal het inderdaad niet slecht gaan.wa ne zever allemaal.

 • no-profile-image

  boer

  Als je verwacht dat 50% van de boeren stopt (al dan niet gedwongen), maar slechts 40% stopt dan valt dat inderdaad mee en dan kun je de conclusie trekken dat het minder slecht gaat dan verwacht.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  jan uit brabant dit is nou telepatie
  2 zielen dezelfde gedachte ha ha

 • no-profile-image

  Brabantsautochtoon

  Brabantsduitserke, Duitse prijs €35 + €8 toeslag + €3 BTW = €46 = kostprijs. Zit ik er dan ver naast?

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Alleen de echte bankwerkers(grote nieuwe stallen) krijgen een hogere prijs,zo staat het in het draaiboek.Die houden hun agrovision(vion) prijzen onder de pet samen met voer boer belanghebbenden.Dus prijsnoteringen kun je beter afschaffen dit is alleen om draagvlak te creeeren bij de consument/burger voor de nieuwe initatieven(sterrenvlees).Eerst lastige vermeerderaars omtrekken die de zaakjes niet voor elkaar hebben voor 2013 en een paar zwakke voerfabriekjes.Het valt wel mee volgens de Banken dat klopt als je alle boeren niet meerekend in je gecreerde cijfer brij samen met lto en nvv en.45 euro voor de b.v.blijvers schat ik dan lijden ze een klein beetje dat ze niet arrogant worden.

 • no-profile-image

  Jan

  Hey Geert, en nog wel van de echte Jan uit Brabant

 • no-profile-image

  Sjaak

  Ja, Geert van de L. weet hoe het allemaal moet.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.