Varkenshouderij

Achtergrond 248 x bekeken

Biggenmarkt vertoont nog geen tekenen van herstel

De biggenmarkt blijft onveranderd slecht op alle fronten. De noteringen blijven deze week gelijk.

Op korte termijn is er nog weinig kans op verandering. Biggen die nu worden opgelegd zijn klaar voor de slachterij in de maand januari, traditioneel een moeizame maand voor de varkenshouderij. Er is eigenlijk maar een remedie om de biggenprijs omhoog te krijgen. Hogere vleesprijzen en/of lagere voerprijzen. Op beide zaken is nog geen zicht. Er stoppen vermeerderaars met de productie. Dat weerspiegelt zich in lagere inseminatiecijfers. Aan de andere kant zijn er ook grote bedrijven die ook onder de huidige omstandigheden kans zien om hun bedrijf uit te breiden.

Prognose: gelijke prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.