Varkenshouderij

Achtergrond 334 x bekeken 18 reacties

Vion-varkensprijs voor vijfde keer op € 1,57

Vion houdt zijn varkensprijs in Nederland voor de vijfde keer op rij op € 1,57 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Door de vakanties bij de vleesverwerkende industrie leveren varkensnekken en -schouders, de industriedelen van het varkenskarkas, iets minder geld op. Vleesvarkenshouders vrezen dat de Nederlandse varkensprijzen de komende 8 weken onveranderd blijven. Met de noteringen op het huidige niveau verliezen ze fors op het leveren van slachtrijpe dieren. Zij hebben weinig vertrouwen in de komende maanden en verwachten lage prijzen vanaf oktober.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vleeseter

  grappig om te lezen, waarom iedere keer de prijs blijft steken.
  met mooi weer is men bbq moe, met slecht weer, is het jammer, het is nu geen bbq weer, en nu gaat men weer op vakantie, voor veel boeren is dat niet meer mogelijk, immer de knip leeg, Binnenkort komt de kreet in het zuid Europa legt men i.v.m. het warme weer minder varkens op, en zo zijn we weer een jaar verder

 • no-profile-image

  knor

  OK, gaan we nu al de markt voor de komende 8 weken kapot praten.
  Je kunt wel weer raden waar dit soort teksten vanaf komen.
  Het bbq verhaal wordt niet meer gepruimd, op naar het vakantie geleuter.

 • no-profile-image

  boereke

  En in dec heb je kerstmis terwijl er dan volgens mij juist meer word gegeten.
  Maar vion is van zlto en die is van de koeienboeren en die willen rendement zien en dat gaat het makelijkst met een lage varkensprijs. Ik denk in okt hoger varkensprijzen want van de fokkers die van de winter zijn gestopt zijn dan de vleesvarkens van weg en de vakanties zijn dan voorbij

 • no-profile-image

  Gerard

  Vion wil graag iedereen op Star. Daar zitten nu al 150 hondstrouwe boeren die graag op bevel willen zitten en pootjes geven. Join de club van de "ja meneer VION" knikkers.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Star producenten moeten dik onder de kostprijs hun varkens afgeven aan Vion. Hebben we met z`n allen een gat in ons hoofd dat we megaeisen inwilligen en dan onder de kostprijs die varkens afgeven. Supermarkten geven al aan het vlees niet duurder in de winkel te willen leggen.
  Er is maar èèn manier om de kostprijs te gaan beuren en dat is op korte termijn de slachtgewichten minimaal 5 kg omlaag zetten en op langere termijn een betere oplossing zoeken. Gaan we dat niet doen dan wordt onze sector de komende tijd geslacht !!!! Buiten de EU worden overal megaprijzen betaald, en hier zetten de slachterijen vrolijk in op zwaar slachten om zo de supers te overvoeren met vlees. Het zal wel aan mij liggen maar snappen doe ik dat niet helemaal meer.

 • no-profile-image

  Gerard

  Groot gelijk Varkenshaas. Starboeren tekenen ervoor dat alle IKB data naar de overheid mogen en dat VION en DB onaangekondigd hun bedrijven mogen bezoeken. VION speelt aan de zijde van AH en DB mooi weer, slacht ondertussen wel doodleuk zeugen tot 100 dagen dracht. Elke boer minder is immers voor hen een lastpost minder. In wat voor een verrotte wereld leven we? Boeren zijn in ieder geval totaal niet solidair en niet bereid om gezamenlijk te groeperen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  De varkensvlees markt is sterk dat is waar en er worden megaprijzen betaald en dat werd onderhand tijd ook! Vorige week $1.81 uitbetaald per Kg geslacht gewicht kop eraan index 100, 98 kg geslacht gewicht. Dat is de hoogste prijs sinds jaren en komt neer op 1.30 Euro x gem index = plusminus 110% x marktprijs = 1.43 euro per kg uitbetaald. Hier in Canada is de varkensstapel sinds 2005 met 330000 zeugen gekrompen! Hoeveel is de nederlandse zeugenstapel in die tijd gekrompen?

 • no-profile-image

  alex flamand

  dat probeer ik al een hele tijd uit te leggen, dat afbouw de enigste optie is, maar ze willen het niet goed snappen!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Dat bedoel ik Alex. Men klaagt steen en been maar ik wil wedden dat ieder beschikbaar zeugenrecht/varkensrecht nog volop in gebruik is.

 • no-profile-image

  guillaume

  Met deze prijs(1,57) moet een "STAR" boer voor kunnen produceren heb ik wel eens paar jaar geleden gehoort.Alleen toen was het voer goedkoper.Hou met deze basis prijs maar rekening denk ik.Dus nu het dikke verlies nemen en straks zijn deze sterren v/d VION Kontraktmester(zijn sommige dat al niet?) en wordt ze alles voorgekauwt en moeten ze kneedbaar zijn,ze worden ge min of ge plust en vakman en....groot genoeg zijn.Zo niet worden ze keihard er uit geknikkert op de wereldmarkt.Dat is ook VION.Je moet maar willen!Lijkt een beetje op melkveehouderij(vaste melkafzet)rest spotmarkt,ZLTO gedachte?Misschien wel de enigste optie voor velen die er over willen blijven,ander type ondernemerschap, met weinig vrijheden.

 • no-profile-image

  Onderzoeker

  Naar schatting is in NL het aantal zeugen met 100.000 gedaald. Dat is 0,1% van de zeugen wereldwijd. Productie per zeug neemt elk jaar toe. Jammer is dat de biggen die er bij gefokt worden per saldo de boer geld kosten. De periferie verdient er wel goud aan. Vooral met duur voer, kunstzeugen, rescue decks en andere ellende. Hoe diep is de boer gezonken?

 • no-profile-image

  john

  100 000 zeugen minder?? dat is 10 % in Nederland. beetje veel lijkt me... Maar als het zoveel is dan is productieverhoging van de afgelopen teniet gedaan. Maar maken we meer met minder.

 • no-profile-image

  Onderzoeker

  John, vraag het KI Nederland en Topigs maar. Elke maand 1% minder verkoop en dat al een jaar lang. Zit een klein beetje klantverlies naar Preferent en Klasse KI, PIC en Hypor bij in, maar dan nog resteert zo'n 10%.

 • no-profile-image

  alex flamand

  afbouw is op lange termijn rendabiliteit!!!!!!

 • no-profile-image

  boerke

  het beste wat ons kan overkomen is dat vion gaat afbouwen, ik hoor dat ze nu al ivm vakantie slachthuizen aan het dichtgooien zijn. deze varkens moeten toch geslacht worden en gaan vaak naar duitsland. die krijgen er dan weer ruim voldoende en kunnen de prijs lekker op dit verliesgevende nivou laten staan,ze zouden in plaats daarvan een uurtje meer moeten slachten, zodat duitsland varkens tekort komt, dat zou de prijs wel eens wat naar boven kunnen brengen, maar dat snappen ze in boxtel nog niet!

 • no-profile-image

  Boer

  Elke slachterij slacht niet meer varkens als waar ze goed aan kunnen verdienen. Een boer produceert net zoveel varkens totdat hij zeker weet er aan te verliezen. Wie is er gek? Collectief komen we toch niet verder dan interne verdeeldheid. Mooi toch voor het goud verdienende bedrijfsleven!

 • no-profile-image

  boerke

  boer nog wel, ik zou het kunnen zijn! doordat vion de varkens op de duitse markt gooit betalen die minder voor de varkens en vragen ze minder, of niet meer voor het vlees, daar heeft vion dan weer last van op de afzetmarkt voor vlees, zodat ze met de varkens die ze nog wel hier slachten ook weer moeilijker uit de voeten kunnen. ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan van rooi, die gaat dadelijk als de keurmeesters niet al te lui zijn nog een paar uurtjes eerder slachten! die presteerd het dadelijk om er 50.000 per week in een slachthuis te slachten. over effecient werken gesproken. daar kan vion nog veel van leren, al heb ik de moed al lang opgegeven. over een paar jaar krijgen die een andere naam! rooivi

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Waar is die man die een prijs van €1,70 per kilo voorspelde voor van de zomer .

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.