Varkenshouderij

Achtergrond 359 x bekeken 9 reacties

Recordprijs voor varkensbrok

Het onderzoeksinstituut LEI verhoogde zijn prijs voor varkensbrok voor juni met 15 cent naar €28,70 per 100 kg. Dat is een recordniveau. Het vorige record was €28,55 in mei.
Deskundigen verwachten dat het hoogste niveau van de LEI-notering voor varkensbrok nog niet is bereikt. Zij menen dat die nog met 20 tot 30 cent kan stijgen naar €28,90 tot €29,00 per 100 kg. Die verhoging is een gevolg van lage marges bij de mengvoerbedrijven.
Op termijn zullen de prijzen voor grondstoffen voor varkensbrok weer dalen als er zich geen nieuwe weerproblemen voordoen.
Het aandeel van granen in varkensbrok is vrij hoog, waardoor de prijzen daarvan doorslaggevend zijn voor de prijs van brok. Als de oogsten gunstig zijn, dalen de graanprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  effe vullen

  er zit onderhand meer waarde in een silo dan in mijn stal ,, wordt er toch nie goed van

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  derk de prijzen van graan zijn gezakt
  ik begrijp je marktcommentaar dan ook
  niet .volgende week heeft mijn duitse
  mengvoerleverancier beloofd de prijs
  met 0,80 cent per 100kg naar onder bij te stellen.

 • no-profile-image

  henk

  als gevolg van de lage marges verhogen ze de prijs met 20 cent.

  Ik verhoog als gevolg van mijn lage marges ook de vlv prijs van mijn varkens met 20 cent...........

 • no-profile-image

  knor

  lage marge is wel marge toch..........
  Zou er ooit een pond voer met verlies de deur zijn uitgegaan. Ik denk dat de meeste het antwoord wel weten ......

 • no-profile-image

  Blik op oneindig

  Het verschil is dat een varkenshouder onbeperkt kilo's varkens produceert en zich dan af gaat vragen aan wie hij ze mee moet geven....... Voer wordt eerst (goed) verkocht en dan pas geproduceerd.

 • no-profile-image

  john

  rendement per kg/voer! dit wordt het kengetal waarmee we in de toekomst gaan werken en bepaald hoeveel voer we om gaan zetten in varken. Is het rendement negatief dan minder voer verwerken en lagere prijzen afdwingen.

 • no-profile-image

  ver weg

  De gerstprijzen zijn vanaf vorige week vrijdag van 19 euro terug gevallen naar 16,50 Ondanks dat de oogst niet goed is (tussen de 3 en 5 ton de hectare) lopen de gerst prijzen terug. Tarwe staat er goed voor. de regen van afgelopen tijd helpt op de goede grond naar een goede oogst. Over de mais kan nog niet alles gezegd worden behalve dat in West Duitsland veel varkensboeren met eigen grond nu al besloten hebben deze zelf in grote hoeveelheden 30% tot 60% afhankelijk van zeug of vleesvarken te vervoederen.
  Veel graan in het voer is daarom ABSOLUUT niet, dat nu per definitie de voerprijzen stijgen. Ben het daarom ook helemaal niet eens met Bert. Voer gaat op korte termijn zakken bij die voerleveranciers die niet TEVEEL op voorraad hebben of op kontrakt hebben voorgekocht!

 • no-profile-image

  Jos

  Wel eens aan een onderzoek van de NMa GEDACHT........?

 • no-profile-image

  pj

  Heb geen nma nodig.Bij 2,30 de ass al vervangen gevolgd door de tzm vorige week.Alternatieven genoeg!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.