Varkenshouderij

Achtergrond 186 x bekeken 11 reacties

DPP-biggenprijs gelijk ondanks slechte afzet

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 27 euro per stuk. De afzet van biggen loopt slecht door het uitblijven van een stijging van de varkensprijzen. Vleesvarkenshouders verliezen daardoor enorm veel geld op hun afgeleverde slachtrijpe dieren en willen daarom eigenlijk minder voor biggen betalen. Vermeerderaars lijden ook grote verliezen en hebben recht op een kostendekkende biggenprijs. Dat zit er op dit moment niet in door het grote aanbod.
Losse koppels biggen zijn voor export niet of nauwelijks te verkopen. Grote koppels Piëtrains leveren € 37,50 op als ze verkocht worden. De mindere kwaliteit biggen gaan voor 25 euro weg. De betalingstermijn loopt flink op (tot 90 dagen). Soms betalen buitenlandse vleesvarkenshouders hun biggen pas als ze bijna slachtrijp zijn en als vleesvarkens op de markt komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Boeren moeten eens goed nadenken hoe ze zelf de bijproducten fokkerij als slachtbiggen uit de markt halen. Zowel vermeerderaars als vleesvarkenshouders hebben hier belang bij. Nu lopen ze je 3x voor de voeten (ze bepalen de notering DPP en beurs, ze halen geen saldo en nog eens als extra vlees).

 • no-profile-image

  miep

  we weten allemaal hoe het moet maar kunnen of willen stoppen of minder produceren is een tweede

 • no-profile-image

  johnny

  Ik wil wel mindere kwaliteit biggen kopen voor 5 euro, reageer maar met telefoon nummer u wordt teruggebeld.

 • no-profile-image

  poggeboer

  Wa een kwats derk! Goede dalpie biggen verkoop ik nu ( incl. circo en mycoplasma enting) voor 45 euro ex btw naar duitsland. Dus wie praat jou nou weer zulke prijzen in???

 • no-profile-image

  Frans

  Ik heb me aangemeld voor het FarmFocus cluster Kwaliteitsbiggen (piétrain). In een besloten omgeving kunnen we elkaar beter op de hoogte houden van marktontwikkelingen. Dat moet je anderen niet laten doen. Ga me trouwens ook gelijk nog aanmelden voor het FocusCluster Voer.

 • no-profile-image

  fokker

  wat word er betaald voor piétraint biggen 23 kilo zonder enting in nederland ik krijg nu 36.00 euro (150 per week )

 • no-profile-image

  boertje

  Stil zijn en mooi doorladen wand dat krijg je bij een ander nu niet

 • no-profile-image

  mark van den oever

  lever mij volgende week maar 216 goede tempo biggen met circoenting voor 25 euro. of in de overweek 375 pietrains voor met circoenting voor 35.

 • no-profile-image

  Handelaar

  Gezonde Dalland of Hypor x Piétrain, deze week € 45.

 • no-profile-image

  henk

  hoe weet je nou als mester of je een gezonde big koopt?met het woord van de handellaar?

 • no-profile-image

  Handelaar

  Zorgen voor voldoende transparantie vermeerderaar - vleesvarkenshouder. Daar zijn vandaag goede internetprogramma's voor.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.