Varkenshouderij

Achtergrond 329 x bekeken

Biggenafzet loopt voor geen meter

De biggenafzet loopt voor geen meter. Dat is het geluid dat veelvuldig is te horen in de handel.

Binnen de vaste koppelingen gaat het nog, maar owee als je als vermeerderaar een losse koppel biggen af moet zetten. Daarop wordt volop toegelegd.

Toch blijven de biggennoteringen deze week overwegend gelijk. De vraag is of dat terecht is. De afzet op buitenlandse markten van Spanje tot de Oost-Europese bestemmingen loopt niet best. De Spaanse biggennotering van Mercolerida ging vrijdag met ruim vier euro onderuit. In Duitsland gingen de noteringen van Baden Württemberg en beieren met 90 cent en € 1,50 omlaag. De Noord Westnotering bleef echter gelijk.

Prognose: druk blijft.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.