Varkenshouderij

Achtergrond 399 x bekeken 5 reacties

Beursprijs levende varkens hoger

De beursprijs voor levende varkens stijgt met 1 cent naar € 1,19 per kilo. Geslachte varkens volgen de Duitsers en noteren onveranderd op € 1,52 per kilo. Handelaren kunnen de varkens levend kennelijk iets beter te verkopen dan geslacht. De slachtzeugenprijs gaat op de beurs ook mee met de Duitse prijsverhoging van 1 cent per kilo. Die komt geslacht op € 1,11 en levend op € 0,85 per kilo. Biggen noteren op de beurs onveranderd met 33 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  weer geen lef

 • no-profile-image

  boereke

  Is nog geen corecktie, kennelijk zijn handelaren niet in staat een goede beursprijs neer te zetten er komen zo minder boeren en denk dat volgend jaar niemand meer op de beurs verkoopt Ze zien niet dat ze net zo hard mee zullen saneren.

 • no-profile-image

  Boer

  De uittocht is groter dan ooit, de helft kan nog voor 2013 inpakken en wegwezen. Varkenshouders, handelaren, adviseurs. De voer- en slachterijbaronnen hebben "hun" kapitaal allang geparkeerd in buitenlandse speeltjes. Als boer vooral blijven heulen met VION, Topigs en andere monopolisten. Je kiest je eigen bestemming uit.

 • no-profile-image

  boerke

  Hoezo geen lef, en hoezo geen (corecktie) wat beurs betreft. Kijk naar de Vion en beursprijs van afgelopen jaar dan is het verschilbijna altijd 6 cent. Bij een stijgende markt is beurs altijd eerst, maar bij een zakkende prijs is Vion altijd als eerste. Maar daar hoor je nooit iemand over.

 • no-profile-image

  arie van bommel

  ik denk dat ik dinsdag maar eens naar dalfsen ga, daar is weer een producenten avond. ben benieuwd of er mogelijkheden zijn om als varkenshouders massaal de varkens aan te bieden, de praat van de slachterije zoals,( volgende week is er een slachtdag minder, dus waarom zullen we ze verhogen) ben ik al lang moe. dit forum is wel leuk, maar het is nu tijd voor het echte werk. denk niet wat ik doe maakt niet uit. samen staan we sterk. neem eens kontact op met farmfocus of dinsdagavond iets voor jou is?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.