Varkenshouderij

Achtergrond 247 x bekeken 31 reacties

Vion wijkt niet van zijde Duitsers met varkensprijs

Vion volgt zijn Duitse concurrenten met de verlaging van zijn varkensprijs. Die daalt deze week met 4 cent naar € 1,51 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. De afzet van varkensvlees loopt moeizaam. De meeste mensen in de varkenssector geven de uitslag van het varkensvlees uit de particuliere opslagregeling daarvan de schuld. Of dat de wereklijke reden is van de prijsverlaging valt niet te zeggen. De afzet van varkensvlees loopt in ieder geval moeizaam. De varkensprijs van Vion ligt nog maar 5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden, terwijl de kosten voor vleesvarkenshouders het afgelopen jaar flink zijn gestegen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  dat hebben de slachterij/vleesinkopers weer slim gedaan. mooi 12 cent eraf, en met de gebroken weken in het verschiet. hebben ze geen enkele reden om er weer wat bij te doen, want de ene keer bepaald de vraag naar vlees de prijs, en als het de slachterije het beter uitkomt de slachtdagen de prijs. we zijn er weer mooi klaar mee, ik ga morgen maar eens naar deurne, kijken of de nvv en jonny hogekamp een antwoord hebben op de inkoop macht (misbruik)

 • no-profile-image

  samen

  volgende week moet er veel bij komen anders komt vion niet aan de 1,70 deze week niets leveren worden ze volgende week duurder.

 • no-profile-image

  piet

  Ik snap niet wat jullie allemaal klagen, in het vorige artikel, aandacht voor klimaat , werd nog met een nieuwe mestvarkenstal uitgebreid, een investering van enkele tonnen denk ik. Als het over de prijsvorming gaat, is het net of iedereen in de varkenssector nog geen droog brood te eten heeft. Jullie kijken toch ook wel eens naar het nieuws of zo en zien dat het overal een heel stuk minder gaat. Er zijn genoeg mensen die naar de voedselbank moeten. Die krijgen geen geld meer van de bank.
  Ik denk dat er veel zijn die andere armoede niet zien, en alleen aan zichzelf denken.

 • no-profile-image

  Jonas

  dan staan die mensen er nog goed op als ze eten van de bank krijgen, dat stadium zijn wij al gepasseerd!

 • no-profile-image

  ex zlto lid

  ik hoor wel erg weinig van de zlto. die zijn toch voorstander geweest van de po regeling? jammer dat ze dan geen voorstel hebben gedaan om te zorgen dat dat vlees niet meer binnen europa verkocht mag worden, nu hebben de vleesinkopers vrij spel, omdat ze altijd kunnen zeggen dat er nog genoeg vlees in de opslag ligt, dank je wel zlto, ik zou zeggen, laat eens weat van je horen!

 • no-profile-image

  Veel geschreeuw

  ZLTO=VION=Topigs=Rendac, we roepen veel, maar doen er ondertussen graag zaken mee.

 • no-profile-image

  jan

  ik kreeg een rekening van rendac daar word je ook genaaid 35euro per stop dus we moeten gaan sparen wat zal het gaan stinken aan de weg of maar begraven een koeling vind ik te duur bij die kleine huur stalletjes ik dacht altijd de bevuiler betaald ,maar de kleine boertje betaald zlto vion rendac allemaal MAFFIA

 • no-profile-image

  weer

  idd da vind ik ook zo duur ,, en hoe ze dan met je spullen omgaan ,zovan hey klote boer zal nog eens flink tegen oe kadaver kap skuppe ,, 35 euro kun je een uur lang een vakman laten werken ,nie normaal , hoe lossen we dit probleem weer op ??

 • no-profile-image

  arends. j

  ondernemer wat was je, en wat wordt je , slaaf van je eigen en die van het grote kapitaal!!!!!!

 • no-profile-image

  boerke

  ik denk dat we de slachterij eens op een dag die heel belangrijk is voor de versvleeslevering maar eens stil moeten leggen, niet met blokkades of iets dergelijks, maar door gewoon op die dag niet te leveren. het enige wat we daarvoor moeten hebben is eensgezindheid onder de boeren. ze hebben elke dag 20 % varkens nodig, dus als we meer als 80 % van de boeren meekrijgen hebben ze al een probleem. samen staan we sterk, denk niet wat ik doe maakt niet uit

 • no-profile-image

  Waarheid

  De opbrengstprijs is in vergelijking met anderen jaren zeker niet slecht. De oorzaak ligt in de extreem hoge voerprijzen. Waarom moet een consument meer gaan betalen als er vlees in overvloed is? Omdat de kostprijs van varkensvlees is gestegen? Nee, of de voerprijzen moeten zakken, of men moet het aanbod regelen. Maar ja, indien de prijzen zouden aantrekken, ontstaan er direkt plannen voor wederom schaalvergroting. De varkenshouders zijn voor het grootste deel zelf schuldig; in ieder geval verantwoordelijk.

 • no-profile-image

  Jonas

  Het aanbod zal Europees gereguleerd moeten worden, maar dat wordt nog een huzarenstukje. In Brussel houden ze wel van een goedkoop stukje vlees, dus daar kunnen we niet veel van verwachten. De sector zal dat zelf moeten gaan regelen, en de neuzen willen nog steeds niet dezelfde kant op, hoe ziek de sector ook is. Blijkbaar gaat men liever als individu ten onder, dan de regie uit handen te geven aan het grote geheel. De "succesvolle" ondernemers in de varkenshouderij, die hun positieve resultaat overigens niet sec uit het fokken en mesten van varkens behalen, maken dat nog eens extra moeilijk.

 • no-profile-image

  john

  waarheid: (kostprijs - opbrengstprijs) / kostprijs * 100% = overproductie. Want voor iets waar geen behoefte aan is wordt niets betaald. En net dat deel haalt de opbrengstprijs flink naar beneden! Nu ook met de biggen: kostprijs 54 euro opbrengstprijs 41. 13 / 54 * 100 %= 24% van onze biggen geven we momenteel gratis weg! Dat betekent dat straks de retail ook 24 % van het varkensvlees voor niets krijgt. Die 24 % varkens maken we zelf te veel!. Momenteel verdwijnt er maandelijks 1 % van de zeugenstapel in nederland dus over twee jaar hebben we 24 % minder biggen en uiteindelijk dus 24 % minder vlees. Nog even volhouden dus.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hey waarheid zwolle wat een slap gelul
  natuurlijk is het voer duur maar de consement
  cq verbruiker lacht zich dood
  vlees in overvloed en dan 4keer per week in de aanbieding
  kijk eens naar de tankstations de dieselprijzen
  alle autos rijden gewoon door
  als de consument 25 eurocent meer per kilo
  gaat betalen 12,5 cent voor de fokker 12,5 voor de mester zijn wij dik te vreden
  maar het wordt ze niet gevraagd en waarom zouden het dan betalen ik denk als
  over alle vleesprodukten 25 cent per kilo meer gevraagd werd dat de consument het wel betaald
  het wordt ze gwoonweg niet gevraagd

 • no-profile-image

  varkens

  waarheid, helemaal waar!! er is gewoon te veel. In elke andere sector word er een bedrijfsplan gemaakt en gekeken naar de vraag en aanbod of het wel intressant is om iets te gaan doen!! is er te veel aanbod, doe dan niets. wij bouwden en bouwden en bouwen nog steeds zonder naar vraag en aanbod wordt gekeken!!

 • no-profile-image

  Bart

  Inderdaad, het wordt doodsimpel niet gevraagd maar gewoon weggegeven. We zijn net een voedselbank, alles voor noppes weg !!!! Die fout eigen ik de vleesindustrie toe en daar zal onze sector op moeten ingrijpen willen we bestaansrecht houden. De slachtgewichten in de EU tijdelijk met 10 kg terugzetten en werken aan een betere oplossing voor de langere termijn is de enigste oplossing.

 • no-profile-image

  pj

  Eindelijk willen steeds meer varkenshouders de waarheid onder ogen zien!
  Gelukkig hebben wij laatste 10 jaar niet meer in uitbreiding varkens geinvesteerd zodat we nog altijd baas zijn in eigen tent.

 • no-profile-image

  boerke

  de slachterij halen allemaal varkens naar voren, en willen er meer als de opgegeven aantallen, hoezo te veel varkens?

 • no-profile-image

  varken

  Slachthaken moeten vol zodat slachterijen de vaste kosten moeten kunnen betalen,heeft niks te maken met extra vraag naar vlees.Slachterijen moeten marge inleveren want worden net als varkenshouders uitgeknepen
  Als dit te lang duurt koopt zlto wel weer een slachterij op met het doel om weer slachtcapaciteit uit de markt te halen door vion,net zolang vion en v.Rooi alleen nog over zijn

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Varken, limburg, gelooft jezelf toch zeker niet. Slachterijen kopen absoluut geen varkens bij om maar haken vol te krijgen. Als er te weinig varkens zijn halen ze de varkens naar voren en slachten een dag minder. Dat is al weken aan de gang. Gorinchem heeft zelfs laten slachten bij Vion. De wereld op zijn kop maar als er niets verdient werd gebeuren deze dingen niet. Waar men wel een meester in is, is het verkappen van de winst. Van Rooij wil graag Ballering kopen maar Vion verkoopt het voor geen goud aan van Rooij hebben ze laten weten. De tijd van medelijden is voor mij helemaal voorbij. Het enigste waar ik nog medelijden mee heb in de sector zijn mijn collega varkenshouders.

 • no-profile-image

  varken

  Varkenshaas,ook ik heb geen enkele medelijden met de slachters,hebben ze ook niet met ons en verkoop mijn varkens ook aan de hoogste bieder zolang ik denk dat deze nog kan betalen.
  Blijf bij mijn standpunt dat door het dalende aanbod van varkens in NL de NL slachterijen marge in gaan leveren waardoor het voor hun dusdanig slecht wordt dat er weer een overname volgt.
  Importeren van levende varkens is geen optie want ook slachtkosten zijn in buitenland lager.
  Niet alles is wat het lijkt,misschien verkoopt westfort de varkens die ze normaal bij Compaxo laten slachten wel door aan Vion voor dikke prijs?!
  Dat Vion voor geen goud aan v Rooi wil verkopen is logisch,ZLTO kijkt niet naar geld,willen slachtcapaciteit in NL zoveel mogelijk terugbrengen,zeker niet verkopen aan de concurrent.
  Aanbod is inderdaad al op aan het drogen!

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Gorinchem verkoopt ze niet aan Vion maar laat de varkens daar slachten om ze daarna naar Gorinchem te brengen. Tenminste laatste week is dat gebeurt. Hetzelfde als wat Compaxo normaal doet.

 • no-profile-image

  varken

  Zou het kunnen dat Gorinchem vreemd gaat en al een beetje verkering heeft met vion om af te spreken dat ze prijs varkens in bedwang kunnen houden?
  Zeg ook waar wat,lijkt mij beter dat Jaap hier zelf op reageerd voordat allerlei verhalen de ronde gaan doen.
  Vion zal toch niet voor tweede keer slachtcapaciteit van de familie Lunenburg op willen kopen?

 • no-profile-image

  Bart Jan

  Succes

  Russians building large pig complex in Chelyabinsk region
  The Russian Chelyabinsk region, located between Ekaterinburg and the border with Kazachstan, will soon be having a new pig complex housing 1 million heads.
  Constructions will be implemented by ‘Ural bacon’. Construction works will begin in August 2011, and, according to forecasts, the transport of livestock to the complex will begin in the middle of 2012. The project agreement for the construction of the pig complex and to attract funding of more than 20 billion roubles (US$713 million) was signed in Moscow by Chelyabinsk region governor Mikhail Yurevich and Maxim Basov, general director, Rusagro Group.

  Investor
  The investor intends to build not on one big pig production site, as it used to be common in the past, but instead it was opted to go for 32 separate isolated production areas in the region’s Uyskogo and Chebarcul districts. This will cover a large area and will thus be safer in terms of animal health and sanitation.

  It is also planned to build a large facility for production of animal feed (60 tonnes per hour), large production units of slaughter and meat processing. The agreement stated that the company-investor returns into the agricultural sector 30,000 ha of land, to grow corn which will be used to produce the grain component of the diet for the animals.

  Investors engage at least 20% equity of the project cost in the construction. Full complex capacity – production of 120,000 tonnes of pork per year, is planned to be reached by 2015.

  (Vladislav Vorotnikov)

 • no-profile-image

  vleeseter

  Bart Jan graag in het Nederlands
  leest makkelijker

 • no-profile-image

  varken

  Kort samengevat komt het hier op neer:Er wordt dit jaar in de buurt van Kazachstan begonnen met bouw van een stallencomplex voor de huisvesting van +- 1 miljoen varkens.Half 2012 willen ze gaan beginnen met inleggen in deze stallen.Dit land kan gegarandeerd goedkoper varkens produceren dan de eu landen.Momenteel is de eu echter nog erg afhankelijk van export van vlees naar oostblok.Hiervoor moeten dus veel bedrijven in de eu stoppen.Goede tijden worden steeds korter en slechte tijden steeds langer!

 • no-profile-image

  Pjotr

  Eén miljoen varkens? Is dat al een megastal of toch nog niet? Poetin wil eerst navraag doen bij Thiemme.

 • no-profile-image

  zo

  wat voor luchtwasser moet daar toch op???

 • no-profile-image

  luchtadviseur

  nee joh,die luchtwasser, die hebben ze toch daar al staan daar vlak bij Tsernobyl. !!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Het zijn voor die regio ongeveer 50000 zeugen gesloten uitgaand van 20 afgeleverde vleesvarkens per zeug. Als je de blogs van Bert van Lier leest hebben ze daar om die productie te halen voorlopig de handen vol. De varkens worden gehuisvest op 32 geisoleerde locaties. Op zich is het logisch om varkens te houden in gebieden waar het voer wordt verbouwd en de mest dichtbij de stal kan worden gebruikt. Het ligt voor de hand dat de kostprijs daar lager ligt.

 • no-profile-image

  miep

  hallo collega's
  het is bijna 6 juni en dan zijn de 5 weken
  voorbij jullie weten toch nog wel wat
  v.berkom van vion zei, 29 april over
  5 weken gaat de prijs van varkens door
  de 1.70 grens

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.