Varkenshouderij

Achtergrond 208 x bekeken

Vion neemt Duitse vetverwerker over

Vion heeft de Duitse firma Laru in Bottrop overgenomen. Laru (Langensiepen en Ruckebier) richt zich op de verwerking en verpakking van varkens- en ganzenvet en plantaardige vetten en oliën. Die komen onder de merknaam Laru op de markt. Laru wordt onderdeel van Vion Ingredients. De bedrijfs- en merknaam blijft gehandhaafd.
Volgens een woordvoerder van Vion is Laru een familiebedrijf dat bij gebrek aan opvolging te koopt kwam. ”Vion is niet per se op overnames uit, maar als er mogelijkheden zijn voor goede overnames grijpen we wel de kans.” Volgens hem past Laru goed bij Vion, omdat het ook consumentenproducten produceert met hogere toegevoegde waarde. ”Dat is precies waar we ook met Vion meer heen willen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.