Varkenshouderij

Achtergrond 338 x bekeken

Speciaal varkensvlees met smaak van vroeger

Belgische supermarkten bieden sinds kort een speciaal soort varkensvlees aan voor een prijs van 12 euro per kilo.

De dieren zijn grootgebracht met onder meer rijstpap, olijfolie, en gestoomde aardappeltjes. Het vlees is afkomstig van varkens die zijn gemest door Kristof en Angelique Verschelde uit Vosselare.
De dieren krijgen nog meer nevenproducten uit de voedingsindustrie.

In de buurt van het varkensbedrijf zit likeurstoker Filliers. Daar wordt de graanspoeling opgehaald, waar onder andere de suikers al zijn uitgehaald voor de jeneverproductie. En bij een kaasmakerij uit de buurt halen ze de wei, een restproduct van kaas. De maïs kweken ze zelf. Kristof Verschelde: ’Alleen de olijfolie komt helemaal uit Zuid-Europa. De olijfolie geeft nog een extra smaak aan ons varkensvlees.’

Kenners stellen dat het vlees smaakt ’als vroeger’.

Of registreer je om te kunnen reageren.