Varkenshouderij

Achtergrond 129 x bekeken

Handel in mineur: noteringen € 2,50 lager

De handel in biggen zit diep in mineur. De belangrijkste noteringen dalen deze week met € 2,50.

De afzet binnen vaste koppelingen en relaties loopt wel door. Losse koppels zijn zeer moeilijk te slijten. Vleesvarkenshouders in de exportlanden in Oost Europa hebben weinig animo om vleesvarkens op te leggen bij de huidige moeilijke markt met lage varkensprijzen.

Het aanbod van biggen blijft relatief groot. Hier speelt ook in mee dat in sommige gevallen vermeerderaarsbedrijven misschien wel willen stoppen met de zeugenhouderij,maar dat niet kunnen omdat de bedrijven onverkoopbaar blijken te zijn.

Voor de komende weken is er nog weinig zicht op verbetering. de bodem lijkt nog niet bereikt.

Prognose: daling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.