Varkenshouderij

Achtergrond 465 x bekeken

EMB wil betere oplossing voor problemen op Europese zuivelmarkt

Brussel – Leden van de European Milk Board (EMB) hebben vandaag voor het Europees Parlement in Brussel gedemonstreerd voor een beter systeem voor de Europese zuivelmarkt.

Brussel – Leden van de European Milk Board (EMB) hebben vandaag voor het Europees Parlement in Brussel gedemonstreerd voor een beter systeem voor de Europese zuivelmarkt. Ze pleitten onder meer voor een bundeling van melkproducenten in onafhankelijke producentenorganisaties en voor het opzetten van een monitoringsinstantie die toezicht moet houden op de zuivelmarkt. Volgens vice-voorzitter van de EMB, Sieta van Keimpema, verzamelden zich zo’n vierhonderd melkveehouders in Brussel, waaronder vijftig Nederlanders.
Foto EMB

Oostwold - Grasdrogerij Oldambt in het Groninger Oostwold is weer in bedrijf. De grasdrogerij is dit jaar een week eerder opgestart dan vorig jaar. “Het gras is door het warme weer eerder gaan groeien”, zegt directeur Eiko Jan Duursema van de drogerij. De belangstelling om gras te verwerken tot grasbrok als krachtvoer is door de hoge krachtvoerprijzen groter dan voorheen. “Maar bedrijven moeten hiervoor wel voldoende gras hebben. Dat is voor velen een afweging”, aldus Duursema.
Foto Koos van der Spek

Doetinchem – Kinderen bekijken varkens tijdens het weekend van het varken. Dit jaar wordt het weekend gehouden op 10 en 11 september. De Stichting Varkens in Zicht wil zo veel mogelijk varkensbedrijven betrekken bij het weekeinde. Tot nu toe hebben buiten de zichtstallen om zes bedrijven gemeld dat ze tijdens het weekend hun deuren open willen zetten voor het publiek. Andere varkenshouders hebben zich gemeld om voorlichting te geven op één van de bedrijven die de deuren openzet. Vorig jaar trok het weekend van het varken ruim 12.000 bezoekers.
Foto Stichting Varkens in Zicht

Schalkhaar – Een imker laat bezoekers van het koolzaadevent in het Overijsselse Schalkhaar zien hoe hij te werk gaat. De demonstratie is georganiseerd door coöperatie Colzaco. Voorzitter Antoon Kleverkamp verwacht dat het areaal net als vorig jaar uitkomt rond 320 hectare. ”Een deel van het koolzaad verwerken we tot Brassica, een topkwaliteit voedingsolie voor de foodservice. Dit jaar produceren we ook voedingsolie onder de merknaam Hollands Goud. We verwachten dat het over een paar maanden te koop is bij de supermarktketen Plus.”
Foto Robin Britstra

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.