Varkenshouderij

Achtergrond 242 x bekeken 17 reacties

Beurs volgt Duitsers met prijsverlaging

De beursprijzen volgen de Duitse prijsverlagingen van vanmiddag. Geslachte varkens noteren 4 cent lager met € 1,46 en levende dieren 3 cent lager op € 1,13 per kilo. De beursprijs voor biggen daalt met € 2,50 naar € 35,00 per stuk. Deze prijsdaling valt iets hoger uit dan die van de NVV (min 2 euro naar 41 euro per stuk). Voor slachtzeugen noteert de beurs geslacht min 4 cent (€ 1,08 per kilo) en levend min 3 cent (€ 0,83 per kilo).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kleinboerke

  Ik zeg niks meer , heb geen tijd!!.Ben aan het bouwen voor 6500 vleesvarkens en 1500 zeugen. Ajuu tot over een drie kwart jaar .

 • no-profile-image

  Bart

  Dat je dan tijd over hebt om deze onzin te schrijven !!!

 • no-profile-image

  ikk

  is de wekker bij de NVV al gezet zodat ze een keer wakker worden? of moeten we eerst nog langer lidmaatschap betalen?

  WW, haarle waar blijf je??!!!

 • no-profile-image

  knor knor

  De NVV notering voor biggen mist weer de markt. De Beurs notering en DPP notering zakken 1,5 tot 2 euro meer dan NVV. Vermeerderaars worden weer gespekt te koste van de mesters. NVV, wanneer zien jullie dit nu een keer in. Ik koop geen biggen meer op basis van NVV notering. NVV houdt continue de biggennotering in de been kunstmatig, wat mester steeds weer in de vingers snijdt.

 • no-profile-image

  jeroen brabant

  Zo is het knor. Het probleem zit bij de biggen. Er zijn er gewoon teveel. Maar biggen dat is nog ouderwedste handel voor de handelaartjes. En de vleesvarkens dat is postbode werk geworden. De oplossing is dus simpel stop met het betalen van woekertoeslagen op nvv dpp of beurs. En gelijkertijd een forse negatieve correctie op de biggenprijs. Dit zal een korte periode van veel pijn ,stres en verdriet opleveren maar daarna een gezondere sector. Maar dit zal wel niet gebeuren we modderen gewoon met zijn allen lekker door

 • no-profile-image

  pokske

  Waarom zijn de biggen altijd te duur en niet het voer en de mest en de dierenarts enz enz

 • no-profile-image

  v.v

  Die zijn niet te duur daar wordt gewoon marge gehaald zoals het hoort in in een normale economie.

 • no-profile-image

  WW

  We zijn aan het plan smeden, de afspraak is al wel gemaakt dat als we A zeggen we pas stoppen bij de W van winst. We zullen de komende weken wel in actie komen want wat voor de pasen niet mocht kan met de pinksteren ook wel

 • no-profile-image

  john

  je weet pas of een big te duur is geweest als het varken geslacht is.. er worden nu biggen opgelegd die in september/oktober geslacht gaan worden. momenteel worden er biggen geslacht die 28 tot 32 euro gekost hebben (dioxine crisis) de vleesvarkenshouder haalt opdeze biggen ondanks een lagere vleesvarkensprijs toch nog een bovengemiddelde marge. Voor de biggen die afgelopen weken opgelegd zijn is een vleesvarkensprijs nodig van 1,68 (volgens richtprijsschema). Voor de biggen die 41 kosten gaat de vleesvarkensprijs terug naar 1,60.

 • no-profile-image

  pj

  nvv biggenprijs niet te duur,eigenlijk veel te goedkoop voor vermeerderaar maar hoger dan vrije marktprijs en als mester kan ik me niet permiteren om boven marktprijs te betalen om te overleven want als ik 1 ct meer durf te vragen aan slachterij mag ik al niet meer bellen.Het is nu eenmaal keihard tegenwoordig om te kunnen overleven!

 • no-profile-image

  WW

  @John, ik heb het je al eerder gezegd, mest ze zelf maar eens af dan kun jij die "vette"winst in de zak steken.
  Ps de prijs voor een big van 25 kg is volgens dit schema €36.80 all in. Hoeveel heb jij er al voor deze prijs verkocht??????????

 • no-profile-image

  Fokker

  Wil geen ruzie maken met de mesters hoor maar kijk maar eens op www.nieuweoogst.nu en zoeken naar voerwinstspiegel! Volgens mij hebben de mesters meer verdient dan de fokkers dit jaar!

  Gr

 • no-profile-image

  john

  17 weken geleden heb ik mijn biggen voor 32 euro verkocht (nvv week 4) als ww nu zegt dat de prijs 36,80 all in is .. blijft er dus 4,80 bij de mester! wat volgens een eerlijk verdeling naar de fokker zou moeten gaan!

 • no-profile-image

  WW

  Heb het over de prijs van nu.

 • no-profile-image

  john

  met de prijs van nu zal een vleesvarken over 17 weken dus 1,61 op moeten brengen. Als vraag en aanbod in de biggenprijs wordt verrekend komt straks dus ook een ruimer/of krapper aanbod aan vleesvarkens met bijbehorende prijzen.

 • no-profile-image

  Ketenpartner

  Goed dat varkenshouders met elkaar blijven kibbelen, blijven wij buiten schot. Producenten ondernemen toch geen gezamenlijke structurele actie.

 • no-profile-image

  Robert DE MELKER

  HOI collega's, lekker droog weertje hé...? Nou men zegt hier op site dat de varkenstjes nog wat in de prijs gaan zakken, door dat de mensen "plots" BARBECUE-MOE" zijn... Wat denken jullie daarover??? Gegroet samen!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.