Varkenshouderij

Achtergrond 278 x bekeken 6 reacties

Export biggen loopt moeizamer

De DPP-biggenprijs blijft deze week gelijk op € 34,50 per stuk. Het aanbod van de dieren is krap in het noorden, maar ruim in het zuiden van het land. Vanuit het noorden gaan niet of nauwelijks biggen weg voor export, in het zuiden wel.
De exportprijzen liggen een paar euro lager dan vorige week en variëren van € 40 tot € 46 voor grote koppels en rond € 37 voor de mindere kwaliteit dieren. Door het uitblijven van een verhoging van de varkensprijzen tonen buitenlandse vleesvarkenshouders steeds meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen ten opzichte van de opbrengst van varkens. Alleen een hogere varkensprijs kan de biggenafzet stimuleren. De afzet van biggen binnen vaste relaties loopt goed in Nederland. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 6,50 per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.H. Borger

  Biggen prijs hoger dan vorig jaar, klopt dat? In ieder geval niet volgens de grafiek.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Sorry, dat klopt niet. Het moet lager zijn. Groeten, Derk.

 • no-profile-image

  mester

  In Boerderij van 15 maart staan de Agrovisioncijfers van 2010. "Opvallend is :
  Ondanks dat de grotere vleesvarkensbedrijven een koppeltoeslag moeten betalen ligt de betaalde prijs lager dan gemiddeld'' Tot zelfs 4 euro tov de laagste saldo's. Was toch een gegeven dat grotere koppels biggen duur(der) zijn?!

 • no-profile-image

  x

  Ook opvallend is dat blijkbaar de goedkoopste biggen toch het hoogste saldo halen.

 • no-profile-image

  john

  wie zegt dat alle grote vleesvarkenshouders biggen van een vermeerderaar opleggen? verder moeten gesloten bedrijven de biggen ook waarderen. Deze prijs ligt meestal hoger dan de vrije markt. Grote koppels op export en koppelingen in duitsland brengen de euro's wel op.

 • no-profile-image

  mester

  Een deel vind ik verklaarbaar wanneer gesloten bedrijven te lage biggenprijzen hanteren voor de mesterijcijfers.John;zoals jij het stelt ligt die prijs meestal hoger.dan klopt die theorie niet. Export en koppelingen Duitsland zijn ook niet van toepassing lijkt mij.Ik neem toch aan dat de Agrovisioncijfers van Nederlandse mestbedrijven zijn.
  Boerderij noemde de cijfers opvallend. Ik hoop dat zij de redenen aantonen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.