Varkenshouderij

Achtergrond 194 x bekeken 7 reacties

Duitse varkensprijs eindelijk omhoog

De Duitse varkensprijs stijgt deze week met 3 cent naar € 1,62 per kilo op de Duitse internetveiling Teleporc. Deze prijsstijging had eigenlijk vorige week al doorgevoerd moeten worden. Toen ging varkensvlees al beter van de hand. Nu is het aanbod van vleesvarkens ruim voldoende voor het beperkte aantal slachtdagen als gevolg van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Duitse slachterijen verhogen hun basisprijzen voor vleesvarkens morgen naar verwachting. Door het mooie weer en Pasen is de vraag naar varkensvlees goed.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkensboer

  . nou zal duitsland wel moeten verhogen, anders leverd dit varkensboerke er volgende week weer alleen de echt noodzakelijke, denk niet, wat ik doe maakt niet uit!. samen staan we sterk

 • no-profile-image

  Piggy

  Volgens mij wist heel NL vorige al dat de prijs hoger moest, alleen snoept men toch weer een aantal centen weg bij de varkenshouder. De onderdelen waren vorige week al in de plus. Eigenlijk moet er komende week nog een correctie komen van deze week !!!!!!!
  Geeft ook aan dat je analyse`s Derk teveel aan de slachterij gericht zijn ipv aan de boer.

 • no-profile-image

  Slachthuis

  Elke week beweren hier weer mensen dat ze de varkens vasthouden. Door dat bij toerbeurt te doen verandert er per saldo niets. Wel goed voor de voeromzet en voor de zwaardere gewichten. Die zwaardere gewichten lossen het tekort voor ons mooi op. Hartelijk dank.

 • no-profile-image

  boerke

  deze week nog veel klagende rundveehouders gesproken, de melkprijs zakt omdat er zondagen midden in de week zitten. ja ik heb echt met ze te doen, en dan met de wetenschap dat 2 e kerstdag dit jaar ook al op een maandag valt! tjonge jonge, wat gaat het er uit zien!!!!

 • no-profile-image

  Boertje

  Ja , Boerke Brabant , En die melkboeren hebben de laatste 30 jaar al 3 maanden een beetje verlies gehad. ocharme , ocharme toch ; Gelukkig hebben wij varkensboeren al 3 jaar verlies de laatste 3 jaar . Amai die melk ! En devarkens de volgende weken nog 30 cent levend omhoog en dan 30 jaar niet meer zakken , misschien komt het dan nog goed ?

 • no-profile-image

  boer

  Ja, boertje, Belgie. Klopt als een zwerende vinger. Maar wie is nu de slimste? Laten wij er een voorbeeld aan nemen, zou ik zo zeggen, dus een Europees Quotum op de varkens met een heel beetje subsidie uit Brussel gelijk de koeieboeren en dan wordt het allemaal een stuk gemakkelijker.

 • no-profile-image

  varkens-kweeker

  goeiedag collega varkenskweekers, "eindelijk" varkens in de plus!!! misschien voor sommige al te laat...ik heb gelukkig 3 stallen leeg laten staan,kwestie van die "meel"...maffia-bazen niet tevlug laten te "verrijken"...en natuurlijk die "shit"putten wat te laten zakken...ga nu rustig biggetjes "laten" komen, aan prijsje dat ik bepaal!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.