Varkenshouderij

Achtergrond 174 x bekeken 11 reacties

Beurs volgt Duitse varkensprijs

De beursprijzen voor vleesvarkens en slachtzeugen volgen de Duitse noteringen. Vleesvarkens noteren geslacht 4 cent hoger op € 1,50 en levend 3 cent hoger op € 1,16 per kilo. Geslachte zeugen noteren 3 cent hoger met € 1,15 en levend 2 cent hoger op € 0,88 per kilo. De beursprijs voor biggen blijft onveranderd op € 41,50 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  ik ben natuurlijk wel blij met de 4 cent verhoging, maar dit had wel 5 moeten zijn. de beurs ligt dit jaar gewoon te laag tov van rooi en vion. ga zo nog maar even door handelaartjes en er worden alleen nog maar varkens afgerekend op slachthuisnoteringen, en in de toekomst gaat de tussenhandel(jullie dus) er ook nog tussenuit. kan je varkens komen rijden voor 50 euro per uur. wel jammer maar jullie graven je eigen graf!

 • no-profile-image

  henri

  wat voor toeslag word er op beurs betaalt ik krijg 4 cent of moeten we ze op nvv verkopen

 • no-profile-image

  fricandel

  Ben het met Boerke eens. De beurs had 5 cent kunnen doen, al is het alleen maar voor het signaal. Die volgen dus gewoon de slachterij en zo lopen ze geen enkel risico.
  Henri, heb je ook kosten op de beurs want 4 cent toeslag zegt niet zoveel.

 • no-profile-image

  Gait

  Er geven 400 handelaren prijs op voor de notering. Veel hiervan hebben zelf ook varkens, enkelen veel meer dan een doorsnee boer (hier één met 40.000). Je kunt dus niet zeggen dat ze geen belang hebben bij hogere prijzen.

 • no-profile-image

  boerke

  volgens de feiten hebben ze belang bij een magere prijs, ik zie het tegendeel tenminste niet

 • no-profile-image

  Fricandel

  van die 400 handelaren, hoeveel kennen nu echt de markt van de varkens? Volgens mij heel weinig. Ik vind als de markt het aangeeft moet je voorop durven lopen. Of je nu NVV bent of beurs, dat maakt niet uit. Ik verkoop mijn varkens aan de handelaar, en hij moet het maximale eruit halen !!! Dat gevoel heb ik al jaren niet meer bij de handel en het wordt tijd dat daar een ommekeer in komt. Wie bied meer !!!!!
  Bij de biggen zit nog handel maar bij de vette is die al jaren verdwenen. Die macht is overgedragen.

 • no-profile-image

  varken

  Als jullie twijfels hebben over het werk van jullie handelaar,informeer je toch gewoon bij een andere handelaar.
  Krijgen we weer ouderwetse handel in plaats van vaste planningen en hier zijn uiteindelijk de slachterijen ook gebaat doordat ze deze handel ook door zullen moeten voeren op het vlees ipv vaste leveringen waarvan ze achteraf de varkensprijs bepalen.

 • no-profile-image

  miep

  ik krijg ook 4 cent + beurs ,kosten
  € 1.80 cbs 0.44 pvv 0.22,cbs clas 0.33
  lever € 1.00

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Beurs had 50 cent bij biggen moeten doen geeft export net even een positieve inpuls.
  En als je aan de handel genoeg verdient en je verkoopt je eigen varkens wat duurder heb je niet zo,n belang bij veel hogere prijzen

 • no-profile-image

  Ongetrouwd

  Hier zijn meerdere varkenshouders die hun varkens rechtstreeks op Duitsland leveren, zonder tussenkomst van handel. Vaak kopen deze mensen ook losse grondstoffen en kernvoeders. Schelden op anderen heeft geen zin, je toekomst organiseer jezelf.

 • no-profile-image

  Patrick

  Volgens mij spelen enkele grote Nederlandse handelaren klein Vionneke en hebben ze mede belang bij kleine prijzen.
  Net thuis mee de auto vanuit Belgie , je raad nooit welke scaniaanse Hollander plotseling mee frigo's op Hongarije rijd ipv mee levende .

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.