Varkenshouderij

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

Varkensbrok op naar recordprijs

De LEI-prijs voor varkensbrok met een energiewaarden van 1,08 steeg vorige maand met €0,80 naar €27,55 per 100 kg. Dat is €0,45 verwijderd van de recordprijs van €27,90 in het voorjaar van 2008.
De grondstoffenprijzen zijn inmiddels weer aangetrokken na de forse daling in februari en maart van dit jaar. Daardoor blijft er toch nog ruimte voor voerprijsverhogingen in de komende maanden. Omdat het grootste deel van de varkensbrok uit graan bestaat, zullen de prijzen daarvan de komende maanden de hoogte van de voerprijzen bepalen. De graanmarkt gaat een uiterst gevoelige periode tegemoet, waarin het weer een doorslaggevende rol zal spelen. Het graanseizoen in de EU eindigt in juni met zeer lage voorraden en wel bijzonder van tarwe. Grote oogsten zijn in het algemeen nodig om ergere krapte in 2011/12 te voorkomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eric

  WAt raar dat de voerprijs toch weer blijft stijgen als de slimme voerfabrikant 2 weken terug volop graan in gekocht had was de prijs cq 15 % lager
  dus waarom stijgt het voer dan nog steeds u schrijft ook dat het graan in februari en maart goedkoper was dus 3 keer raden waar de marge zit.

 • no-profile-image

  boer drent

  Jaag die stront donders de bos in. Dan kunnen ze zich dik vreten voor niks. Het voer is weer te duur. DE huidige prijzen .Zijn prijzen van voor de oorlog.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  in duitsland is het voer goedkoper
  geworden dagprijzen is een heel andere
  markt dan in nederland koop u voer in duitsland dat is niet verboden alle speculaties kortom emoties laten de nederlandse voer fabrieken u goed betalen en dan menen ze ook nog dat hun voer beter is

Of registreer je om te kunnen reageren.