Varkenshouderij

Achtergrond 364 x bekeken 5 reacties

Nog betere voederconversie?

De voerconversie zakte het afgelopen jaar in de varkenshouderij van 2,73 naar 2,65. De technische resultaten zitten eindelijk weer in de lift. Hoeveel winst is er nog te behalen?

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  misschien zak de vc nog door dat er meer beren komen.maar de varkens moeten in duitsland weer zwaarder worden voor de autofoom masker , dan gaat de vc weer omhoog

 • no-profile-image

  Rik

  Voerconversie heeft vooral te maken met groei. Sneller op gewicht is minder dagen onderhoudsvoer, is dus minder voer per kg vlees. En die ontwikkeling gaat nog een hele tijd door.

 • no-profile-image

  Jos Bleumink

  De v.c. gaat verder omlaag middels een totaal andere aanpak!

 • no-profile-image

  keutelboer

  De v.c. kan mijn inziens ook verbeteren door 10% van de biggen te slachten . De mindere biggen waar men normaal van zegt kan nog net niet meer opzetten . Minder varkens met lager slacht gewicht ,waarschijnlijk hogere omzet snelheid . Dus betere technische resultaten . En waarschijnlijk veel beter saldo per ligplaats .

 • Realist

  Voerconversie kan altijd lager, is met name afhankelijk van EW van het voer, en kwaliteit van het voer. De vraag is of je bij de huidige voerprijzen, je voerkosten per kilo groei lager kunt krijgen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.