Varkenshouderij

Achtergrond 262 x bekeken 9 reacties

Geen verandering Duitse varkensprijzen

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen deze week gelijk op € 1,42 per kilo geslacht-gewicht. De afzet van varkensvlees loopt weliswaar moeizaam, maar het aanbod van vleesvarkens is ook niet groot in Duitsland. Duitse slachterijen vragen Nederlandse handelaren daarom of zijn nog varkens kunnen leveren. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 10 tot 12 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Die hogere prijs hebben vleesvarkenshouders hard nodig om de hogere voerprijzen te dekken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  elke week verlies. nu al weer 2 maanden dit jaar. ik hoop dat die sukkels in vleuten de fout van vorige week goed maken en zelfs nog wat meer. ik heb ze op vleuten verkocht, maar mijn collega s hebben minder verlies als ik. dus vleuten laat maar je tanden maar eens zien of luister je alleen maar naar de slachthuizen, als dat zo is kun je jezelf net zo goed opdoeken

 • no-profile-image

  knorknor maar niet tevree

  boerke brabant beste collega, ik lever elke week naar duitsland dan heb je pas verlies.ik weet niet wat je onder de streep heb, zolang het maar niet onder beurs is zit je goed

 • no-profile-image

  varkensboer

  zojuist dit nieuwsartikel gelezen op het internet, het is zo nog maar eens duidelijk welke bandieten die warenhuizen wel zijn. hieronder kan je de samenvatting lezen, voor het volledig artikel zie:http://vilt.be/Warenhuisketens_houden_voedselprijzen_kunstmatig_hoog


  De voedselprijzen in ons land worden kunstmatig hoog gehouden. Zowel de voedingsindustrie als de detailhandel vergroten hun brutomarges bij dalende grondstoffenprijzen. Dat is de belangrijkste conclusie uit het jaarverslag 2010 van het Prijzenobservatorium, dat De Tijd en Het Belang van Limburg konden inkijken.

 • no-profile-image

  johnny

  Zolang 20% van de varkenshouders nog winst draaien gebeurt er niets met de huidige varkensprijzen.

 • no-profile-image

  boerke

  knor knor, boven de beursprijs lukt me wel, maar een probleempje is dat de beursprijs dit jaar en zeker nu een cent en soms 2 te laag staat tov mijn collega s die op slachthuisnotering betaald worden. ik hoop dat ze dat vanavond recht zullen trekken, zeker met de wetenschap dat duitsland varkens vraagd en ze 11 maart in duitsland wel een cent of 5 duurder worden. ik snap trouwens niet dat van rooi een cent eraf heeft gedaan. als ze tekort komen kunnen ze er bij een stijging beter een centje minder bij doen. wat dat betreft deed vion het deze week goed. eraf mag gewoon niet meer. dat kunnen wij niet meer hebben en dat moet ook voor de vleesinkopers eens duidelijk worden

 • no-profile-image

  Piggy

  Als van Rooij een centje kan pakken zal ie het niet nalaten. Ik denk dat Vion momenteel niet het lef heeft om voorop te lopen met pasen in zicht. Mijn Leopard staat nog steeds startklaar en heeft zin in Pasen !!!

 • no-profile-image

  knorknor maar niet tevree

  boerke brabant als duitsland volgende week + 5ct doet zit ik op beurs deze week.
  collega heeft deze week bij hilkcmann geleverd,
  kwam onder de streep op kale beurs uit.
  dus zo goed doet die slachthuis prijs het niet. 1 of 2 ct helpt niet ik heb 25 ct nodig,alleen zie ik dat niet gebeuren.

 • no-profile-image

  boerke

  knor knor. ik denk dat vion de prijs er wel op zal houden. die durven denk ik niet te zakken, zlto is al veel leden kwijt geraakt en vion heeft vorig jaar weer een kleiner percentage van de nederlandse varkens geslacht. ik hoop en denk dat ze nu de ernst van de situatie in de varkenshouderij wel inzien. ik ga nog een uurtje werken en dan ga ik carneval vieren. als de kater voorbij is hoop en denk ik dat de duitse internetbeurs + 5 doet.

 • no-profile-image

  Boer

  Kom op jongens, er is niks aan de hand in varkensland. Na een miljoenen kostende beurs Venray gaan we ons met de laatste euro's bezatten op de carnaval. Gewoon verstand op nul en hijsen maar. Laat de Brabantse en Limburgse bevolking maar zien hoe vet we het hebben.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.