Varkenshouderij

Achtergrond 233 x bekeken

Biggenmarkt blijft nog steeds moeizaam lopen

De biggennoteringen voor deze week zijn gelijk gebleven, op de beursnotering na.Deze ging met 50 cent omlaag. Dat is misschien wel tekenend. De beursprijs wordt vastgesteld door de handel. De biggenafzet loopt nog steeds moeizaam. Prijzen die worden gemaakt variëren van 37 euro voor kleine koppels tot 45 euro voor grote koppels van meer dan 700 biggen. De marges zijn zeer smal. Handelaren leggen er op toe, omdat ze door hun vaste relaties worden gehouden aan de afspraken over toeslagen.

Hier en daar ontstaat toch wat meer vraag bijvoorbeeld in de zuidelijke landen voor de traditionele voorjaarsopleg. Op de langere termijn zijn de verwachtingen niet ongunstig.

Prognose: prijzen blijven gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.