Varkenshouderij

Achtergrond 154 x bekeken

Alleen officieuze gegevens PO-regeling bekend

Zoetermeer – De Europese Commissie heeft nog geen officiële gegevens bekend gemaakt over de hoeveelheden varkensvlees die zijn aangemeld voor de Particuliere Opslagregeling.

Dat meldt Rick van der Does van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Wel zijn er officieuze gegevens bekend bij het PVV.

De PO-regeling is per 22 februari beëindigd. Het vlees gaat voor 90 of 120 dagen de opslag in en komt dan alsnog op de markt. Over de hoeveelheden vlees per opslagtermijn zijn nog geen gegevens bekend. Bij afzet naar buiten de EU bestaat de mogelijkheid om het vlees al na 60 dagen uit de opslag te halen. Van der Does verwacht dat de Europese Commissie bij de volgende vergadering van het beheerscomité varkensvlees met officiële gegevens over de opslagregeling komt.

De PO-regeling ging in op 31 januari in en werd per 22 februari beëindigd. De directe aanleiding om een regeling in te stallen lag in de Duitse dioxinecrisis. Die veroorzaakte een prijsval van de varkensnoteringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.