Varkenshouderij

Achtergrond 314 x bekeken 4 reacties

Vion houdt voorsprong op Duitsers in stand

Vion houdt het verschil in varkensprijzen met zijn Duitse concurrenten in stand. De Nederlandse notering van Vion blijft deze week gelijk op € 1,45 per kilo, terwijl Duitse slachterijen hun noteringen afgelopen vrijdag onveranderd hielden op € 1,42 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is ruim, nu de varkensprijzen niet meer stijgen. Door de hoge voerprijzen heeft het geen zin om vleesvarkens langer aan te houden dan voor een concept minimaal nodig is. De Vion-varkensnotering ligt deze week 17 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door de invoering van een notering franco slachterij in week 13 van vorig jaar is het daadwerkelijke prijsverschil 7 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  aplausje voor de slachters. de gestolen 13 cent hebben ze teruggegeven, en we zitten nog steed op ruim 20 euro verlies. maar de boertjes zijn stil, dus het zal wel goed zijn. ik denk dat vion en de rest in duitsland vrijdag wat in de min gaat. het vuur smeult al. en met een beetje wind komen de vlammen boven het dak uit. ik denk dat het vrijdag gaat waaien

 • no-profile-image

  slaapwel

  ja de slachthuizen hebben de ideale prijs gevonden, boeren blijven stil en ondergaan het allemaal, terwijl ze verder kunnen gaan met hun wanpraktijken. als er geen grote veranderingen gebeuren zal de markt nog wel enkele weken stabiel blijven (maar nog altijd slecht dus).de prijs zal volgens mij niet dalen zolang de PO blijft gelden, dan hebben ze weer een "geldige" reden om er wat af te doen.

 • no-profile-image

  drobnica

  Volgende stap is bouwen grote slachthuis in Oost Europa. Vion moet niet gaan failliet! Nederlanders klagen te veel en werken weinig. Waarom niet 12 uur werken, 8 uur slapen en 4 uur eten en drinken?
  Dan nog geld overhouden in Nederland.

 • no-profile-image

  Piggy

  Hè Polska, Ik werk 14 uur, slaap 6 uur, eet en drink 2 uur en verveel mijn vrouw overdag ook nog eens 2 uur. Doe ik het zo goed ???

Of registreer je om te kunnen reageren.